nb1.hu

A magyar válogatott és a küzdelem dominált, a bosnyák kapus volt a hős Budapesten

Nagy fölényben játszott Magyarország a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A 0-0-s döntetlennel azonban a magyar válogatott lehet kevésbé elégedett.

A németek elleni 5-0-s vereséget követően a Puskás Arénában kellett javítania Marco Rossi együttesének a Nemzetek Ligájában. A bosnyákok elleni meccsen öt új játékos szerepelt a magyar válogatott kezdőjében: Dibusz, Botka, Nikitscher, Bolla és Nagy Zsolt került be a düsseldorfi meccshez képest.

A találkozó elején szögletek után volt veszélyes Magyarország, Varga fejesénél Vasilj kapus mentett, míg egy másik sarokrúgás után Orbán elől Barisic. Pár perccel később ismét Varga veszélyeztetett fejjel. A 33. percben a Ferencváros csatára előtt adódott lehetőség, ám öt méterről a kapusba lőtte a labdát. Nagy Zsolt nem sokkal ezt követően bombázott kapura, ám Vasilj ismét védést mutatott be, így maradt a 0-0 a szünetig.

A fordulás után is aktív maradt a magyar válogatott, több alkalommal sikerült eljutni a bosnyák kapuig, ám nem sikerült góllal befejezni az akciókat. A 66. percben villant először Bosznia: Dzeko lövését védte Dibusz, majd néhány perccel később Bicakcic próbálkozott távolról. A 71. percben Szoboszlai Dominik szabadrúgása pattant meg a sorfalon, a labda pedig a keresztlécen csattant.

A hajrában hiába próbált meg mindent a magyar válogatott, nem sikerült gólt szerezni – pedig Ádám Martin előtt két hatalmas lehetőség adódott. Maradt a 0-0, amivel megszerezte első pontját Magyarország – és Bosznia-Hercegovina – a Nemzetek Ligája jelenlegi kiírásában. Folytatás októberben Hollandia és Bosznia ellen.

Nemzetek Ligája, A-liga, 3. csoport
Magyarország – Bosznia-Hercegovina 0-0 (0-0)
Gól: –
Sárga lap:
Schäfer, illetve Barisic, Katic
Budapest, Puskás Aréna. Vezette: Guida (olasz)
Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh, 83.) Orbán, Dárdai M. – Bolla (Csoboth, 75.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. (Kerkez, 83.) – Szoboszlai – Sallai, Varga B. (Ádám, 83.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic, Bicakcic, Katic, Barisic, Dedic – Saric (Gigovic, 61.) , Basic (Huseinbasic, 61.), Burnic (Tahirovic, a szünetben) – Dzeko, Demirovic (Bajraktarevic, 77.). Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC