nb1.hu

A Liverpooltól távozó sportigazgató Kloppot méltatta és tévedett Szoboszlaival kapcsolatban

Február elején, a téli átigazolási időszak végén távozott a Liverpool FC sportigazgatója, Jörg Schmadtke. Az 59 éves szakember tavaly nyáron Ryan Gravenberch és Wataru Endo mellett Szoboszlai Dominik leigazolásáért volt felelős. A Premier League jelenlegi éllovasának korábbi stábtagja ma már másképp ítéli meg a magyar válogatott csapatkapitányát.

Schmadtke a német Die Zeit-nak adott interjújában a nyáron távozó Jürgen Klopp egyedi hozzáállásáról is beszélt.

„Különleges képességei vannak, amint belép egy szobába, az ott lévő embereket feltölti energiával. Az új játékosok szerződtetésénél teljesen más, mint a többi edző. Ha egy átigazolás nem jöhetett létre, azonnal elfogadta, és beleszeretett egy másik játékos játékába.”

A Pool akkori sportigazgatója sokallta a Szoboszlaiért kifizetett 70 millió eurót, amivel a magyar középpályás lett a klub történetének negyedik legdrágább játékosa (Nunez, Van Dijk és Alisson után). Schmadtkénak fenntartásai voltak az üzlettel kapcsolatban, ami mára megváltozott.

Akkor még azt mondtam rá, hogy túl drága, de be kell vallanom, hogy rosszul ítéltem meg. Ez a fiú a kezdetektől fogva a Liverpool egyik legfontosabb játékosa, már az első naptól kezdve. Sokkal jobban teljesít, mint amire számítottam.

A pár napja Angol Ligakupát nyert, jelenleg sérüléssel bajlódó Szoboszlai hamarosan újra pályára lépet, talán már a Nottingham Forest elleni hétvégi bajnokin.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC