nb1.hu

A korábbi magyar válogatott támadó örül, hogy ismét a szülőhazájában focizhat

A paksi játékosokról is beszélt.

Miután a Paksi FC búcsúzott az Európa-ligától, az AEK Larnaca vár Bognár György együttesére a Konferencia-liga második selejtezőkörében. Nem sokon múlt, hogy a ciprusi csapat az előző idényben bajnoki címet ünnepeljen, de be kellett érniük a második hellyel.

Az AEK magyar légiósa, Gyurcsó Ádám a Nemzeti Sportnak adott interjújában a csütörtöki megmérettetésről beszélt.

„Nagy titkokat manapság már nem lehet elárulni . Nagy okosságokat aligha lehet ilyenkor mondani: ez nemzetközi kupamérkőzés, amely soha, sehol, senki ellen sem könnyű, ezt a paksiak is tapasztalhatták az előző körben.”

A 20-szoros magyar válogatott játékos szerint a honfitársai ellen pályára lépni a futballélet velejárója. Gyurcsó örül, hogy ismét Magyarországon focizhat és kitért néhány ismerős játékosra is.

Nekem már eleve nagy öröm hazamenni, tavaly a Konferencialiga selejtezőjében egy fehérorosz csapat, a Zsogyino ellen játszottunk, amely semleges pályán rendezhette meg csak a meccset: Mezőkövesden. Én voltam a legboldogabb, néhány órán át otthon lehettem, nekem már az is jó érzés volt.

Ez még különlegesebb: Szabó Jánossal rengeteg nagy csatát megvívtunk már, Böde Dániellel is sokszor találkoztam, Haraszti Zsolt ellenfelem és csapattársam is volt már, alig van olyan játékos a paksi keretben, akivel még sohasem találkoztam.

Gyurcsó 2011-ben, még a Videoton Kecskemétre kölcsönadott játékosaként pályára lépett Pakson, majd később a Vidi, majd a Puskás Akadémia támadójaként összesen négy gólt szerzett a tolnai együttes ellen. A 33 éves támadó szélsőt a továbbjutási esélyekről is kérdezték.

„Minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy meg akarjuk nyerni, függetlenül attól, hogy tudjuk, lesz majd visszavágó is. A saját futballunkat akarjuk játszani, igaz, e tekintetben vannak kérdőjelek. Nagyon sokan elmentek, rengeteg új játékos érkezett, az edzői stáb is cserélődött, a spanyol Juan Ferrando vette át az irányítást. Szóval, idő kell, hogy kialakuljon a játékunk, de a legjobb eredményt akarjuk elérni már Pakson is.”

A Paksi FC–AEK Larnaca párharc első mérkőzése csütörtökön 20:00-kor kezdődik.

Változott a Paks meccsének időpontja, nagy célokat tűz ki a Vidi

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC