nb1.hu

A Kisvárda edzője keményen kiosztotta a játékosait és megfogalmazta a csapat célját

"Vannak olyan játékosok, akiknek már nem kellene fizetést kapniuk."

Révész Attila nagyon éles kritikát fogalmazott meg csapata Mezőkövesd elleni 4-1-es veresége után. Az NB II kilencedik helyén álló Kisvárda sportigazgatója, és egyben vezetőedzője a Csakfocinak adott interjújában értékelte a kudarcot.

„Ellenfelünk nagyon motiváltan futballozott, és földbe döngölt minket. Nekünk pedig nem maradt más, mint szégyellni magunkat, elsősorban a mentalitás miatt. Tizennégy éve vagyok a kisvárdai labdarúgásban, de ilyen egyszer sem fordult elő, nemhogy sorozatban.”

Nagyon nagy a csalódás, de nem dobhatjuk be a törülközőt, ugyanakkor át kell értékelnünk, hogy milyen célokkal kell folytatnunk a küzdelmeket, és nemcsak erre a bajnokságra értem, hanem az egész klubnak a jövőre vonatkozó céljaira.

Révész Attila szerint a Kisvárda játékosainak mentalitása lehet probléma gyökere.

„Hiába van a pályán a játékosok között tudásbeli különbség mondjuk passzpontosságban vagy helyzetkihasználásban, ez elenyésző különbség tud lenni, ha valaki ezt a fajta képességét nagyon kevésszer tudja megmutatni. Ebben az osztályban az agresszivitás, a párharcok keresése, és a hosszú labdák, amelyek meggátolják a presszinget, csökkentik a tudásbeli különbségből fakadó előnyt.”

Az ellenfelek, tartva a magasabb szintű képességektől, kisebb rizikóval és nagyobb szívvel játszanak. Ha nincs meg a harciasság, akkor jönnek a pofonok. Nem vagyunk annyira jók és nem tudunk akkora fölényt kialakítani, hogy védekezés nélkül is meg tudjuk nyerni a mérkőzéseket. Itt mindenki támadni akar, a védekezésre pedig nem fordítunk elegendő energiát.

A szakember szerint már mindennel próbálkoztak, hogy változtassanak a játékosok mentalitásán, de nem jártak sikerrel.

„Vannak olyan játékosok, akiknek már nem kellene fizetést kapniuk, annyi hibát követtek el. Próbálunk rájuk hatni szép szóval, csúnyával, pénzbüntetéseket kiszabtunk, szembesítjük őket a hibáikkal, de semmi nem segít.”

Ezzel a kerettel nincs esélyünk a feljutásra, ilyen hozzáállással a középmezőny a realitás.

„Azok fogják megkapni a lehetőséget, akik alázatosak és megvan bennük az egészséges agresszivitás. Vannak, akik féltik magukat a válogatott meghívó után, de olyanokat is találunk, akik másfajta tervvel rendelkeznek a jövőjüket illetően és csak alibiznek. Az ő karakterüket már nem tudjuk megváltoztatni, nem tudnak kibújni a bőrükből.”

Ők szégyent hoznak a kisvárdai focira és mindent lerombolhatnak, amit tizennégy év alatt felépítettünk.

A Kisvárda FC legközelebb a Honvédet legyőző Csákvárt látja vendégül.

Révész Attilának igaza van, de nem csak Csertői Aurél miatt

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC