nb1.hu

A két vereség után döntésre jutott a Kisvárda vezetőedzője

Korábban írtunk Feczkó Tamás esetleges távozásáról.

NB II: a pocsék szezonkezdés máris edzőváltást eredményezhet

A Kisvárda FC hivatalos közleményében olvasható, hogy Feczkó Tamás lemondott vezetőedzői posztjáról. A szakember lemondását elfogadta Révész Attila sportigazgató, aki a végleges megoldás megtalálásáig felügyeli a stáb munkáját.

Feczkó Tamást 2023. november 6-án nevezték ki vezetőedzőnek klubunknál, irányítása alatt 23 bajnoki mérkőzést játszott csapat, amelyek mérlege az NB I-ben hét győzelem, három döntetlen és tíz vereség volt 30-33-as gólkülönbséggel, az NB II-ben pedig két vereség, 2-5-ös gólkülönbséggel. A Magyar Kupában három mérkőzés jutott neki, két győzelemmel és egy vereséggel, 7-4-es gólkülönbséggel és az elődöntőbe jutással. Az összes tétmérkőzésének mérlege tehát: 26 meccs, kilenc győzelem, három döntetlen és 14 vereség. A 46 éves szakedző így búcsúzott csapatától:

„Bárhol voltam eddig, a csapat és a klub érdekeit tartottam a legfontosabbnak, így most is. Azért szép sportág a labdarúgás, mert mindenki máshogy látja a játékhelyzeteket és a futballistákat, de ez teljesen természetes. Hogy a legeredményesebben tudjunk dolgozni, ezért nagyon sokat és sokszor érveltünk egymás között Révész Attila sportigazgatóval a nézeteinkről. Emberileg nagyon jól kijövünk egymással Attilával, hiszen közel húsz éve ismerjük egymást, de szakmailag túl sok kompromisszumot kellett kötnünk, amelyek hol jól sültek el, hol pedig nem. Köszönöm neki a bizalmat, száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a bajnoki év végén a kitűzött célt eléri a csapat, és ezt meg is érdemli a klub minden alkalmazottja, mert mindenki ezért dolgozik.”

A Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila a távozás okáról és a jövőről is beszélt.

„Nem ért váratlanul Feczkó Tamás lemondása. Az az igazság, hogy én sem voltam elégedett az eddigiekkel, úgy éreztem, több játékos is visszaélt a jóindulatával és a bizalmával, és mivel ennek az évnek a szereplése kockázatokkal jár, ezért elfogadtam a lemondását. Ugyanakkor nagyon jó embert ismertem meg a személyében, és a klubnál az utánpótlás-nevelésben betöltött szerepét a későbbiekben is elláthatja. Ami pedig az utódlást illeti, ilyen gyorsan kívülről nem lehet megoldani, ezért az irányítást az eddigi stáb továbbviszi a felügyeletemmel mindaddig, míg a végső megoldást nem találjuk meg.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC