nb1.hu

A jubileumi találatért és a dobogóért is küzd Böde Dániel

Bombaformában a paksi támadó.

Az utolsó hat bajnokin öt találatot szerző 36 éves Böde Dániel, szombat délután korábbi csapata a Ferencváros ellen meccsel. A paksi gólgyáros a Sportalnak adott hosszabb interjút, melyben beszélt többek között a fiatalokat megszégyenítő formájáról a szombati FTC elleni bajnokiról és az idei célokról is.

 

Az edzőváltás lendületet adott

“Az edzőváltás után elkezdtük nyerni a meccseket, ma már ott tartunk, hogy amióta Bognár György leült a kispadra, hat mérkőzésből ötöt sikerrel zártunk. S tudjuk, hogy van ez, minél többször nyer egy csapat, annál nagyobb az önbizalma. Ez még véletlenül sem keverendő össze a nagyképűséggel, egyszerűen arról van szó, hogy a győzelmek magukkal hozzák a magabiztosságot is, amit korábban nem mertél megcsinálni a pályán, már bevállalod.”

 

Megjárta a mélységeket is

“Ebben kiegyezhetünk. Még úgy is, hogy felemás idény van mögöttem. A nyári felkészülés során szépnek tűnt minden, az edzőmeccseken játszottam, a gólokkal sem maradtam adós, majd jött egy „gikszer”, minek következtében a második csapathoz kerültem, de erről már Felesleges beszélni. Ami történt, azon úgysem lehet változtatni. A lényeg, hogy újra itt vagyok. Lett volna lehetőségem máshova igazolni, de a család miatt nem tettem meg, nem akartam a gyerekeimtől távol lenni. Elfogadtam, hogy a Paks II-ben játszom, edzettem folyamatosan.”

 

Mitől megy ilyen jól?

“Jól állnak a csillagok… Vagy a fene tudja. Nincs itt semmilyen titok. Szeretek focizni, ennyi az egész. És oda is figyelek, tudom, mit engedhetek meg magamnak az én koromban, mit nem.”

 

Az ezüstéremről sem mondtak le

“A minél jobb szereplés a cél. Ha a végén felférünk a dobogóra, elégedettek lehetünk, egyebek mellett azért, mert nemzetközi kupaindulást érne. Az ezüstérem számunkra felérne arannyal, hiszen a Ferencvárosnak évek óta nincs ellenfele az NB I-ben, simán behúzza ezt a bajnokságot is.”

 

A Fradi következik

“A mérkőzés favoritjai még úgysem mi vagyunk, hogy a Fradi valamelyest gyengébben teljesít mostanság, ám mindent megteszünk annak érdekében, hogy legyőzzük. Sokat jelentene ez  a három pont a dobogós helyezésekért zajló harcban.”

 

A folytatásról..

„Tavaly nyáron azzal vágtam neki a felkészülésnek, hogy ezen a szinten ez az idény lesz az utolsó, és egyelőre nem merném kijelenteni, hogy változott a helyzet. Nehéz ügy ez. Olyan, mintha hullámvasúton ülnék. Egyszer fent, másszor lent – egyik nap úgy érzem, van értelme folytatni, máskor úgy, hogy szép volt, jó volt, de köszönöm, elég is volt. Elhamarkodottan semmit nem szeretnék kimondani, maradjunk annyiban, az utolsó forduló után leülünk a vezetőkkel, és bizonyára beszélgetünk egy jót.”

 

A Paks-FTC szombaton 19.30-tól kezdődik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC