nb1.hu

A játékvezetői bizottság elnöke is megszólalt a skótok elleni kérdéses büntetőről

Állítólag az argentin bíró már nem fúj több mérkőzést az Eb-n.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) játékvezetői bizottság elnöke Roberto Rosetti szerint Facundo Tello helyes döntést hozott a németországi Európa-bajnokságon, amikor nem ítélt büntetőt a skótoknak Willi Orbán belépőjéért. Az MTI közleményében olvasható, hogy Steve Clarke, a skótok szövetségi kapitánya dühös volt, amikor a Magyarország-Skócia csoportmérkőzésen – amelyet a magyarok a 100. percben szerzett találattal 1-0-ra megnyertek – Stuart Armstrong a magyar kapu előterében elesett, de nem ítéltek tizenegyest, azonban Roberto Rosetti most rávilágított, hogy Armstrong kezdeményezte a „fizikai kontaktot” Orbánnal szemben.

„Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt, amelyen pár vitatott szituáció is előfordult” – mondta Rosetti a csoportkör utáni sajtótájékoztatón, amelyen nem kommentálta a pletykákat az argentin játékvezető további bíráskodásáról. Brit sajtó-, és médiaértesülések szerint a nagy port kavart eset miatt Tello már nem fog meccset vezetni a kieséses szakaszban.

Clarke több médiumnak is nyilatkozott az esetről, mivel szerinte jobb lenne csak európai bírókkal nekivágni a kontinenstornának, és bár a VAR-szobában európaiak ültek, úgy fogalmazott, „minek, ha ilyenkor nem hívják ki a bírót”. Rosetti szerint a VAR minden szituációt megvizsgál, de Armstrong esetében a VAR-csapat a helyszíni felülvizsgálat ellen döntött. Ezen felül a kérdéses ütközés előtt John McGinn esetében volt egy kezezés-gyanú is a tizenhatoson belül.

A magyar válogatott legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban.

Az UEFA hazaküldte a német-magyar meccs játékvezetőjét

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC