nb1.hu

A Honvéd és a Vasas ellen is bizonyítottak a jövő harcosai

Csákvár: a vezetőedző a kulcs!

Az előző bajnokság végén csak 1 ponton múlt, hogy a Csákvár nem kényszerült osztályozóra. A csákváriak sokkal jobb helyen telelnek, mint ahogy a korábbi bajnokságokban végeztek. A siker egyik kulcsfigurája Tóth Balázs vezetőedző, akiben továbbra is bíznak a klub elöljárói.

HARCOSOK KLUBJA

Tóth Balázs, egykori élvonalbeli futballista, a 2021–2022-es évad hajrájában váltotta Mónos Tamást a csákváriak kispadján. Két bajnoksággal ezelőtt a 12. helyre vezette a korábban kiesőnek tartott gárdát, míg a legutóbbi pontvadászatot végül a biztos bennmaradást jelentő 15. helyen zárta az Aqvital FC.

Csákváron minden adott a nyugodt munkavégzéshez. Bár az első fordulóban megrendezett, Kispest elleni bajnoki kissé felborította a mindennapok nyugalmát. Egyrészt a Honvéd rengeteg szurkolója miatt, másrészt azért, mert az NB II-hez sem a pályán, sem a szakmai stábban, sem az ügyvezetésben még hozzá nem szokott kispestiek nehezményezték a csákvári harcmodort. A pályaválasztó hasonlóan harcias közleményben védte meg a sajátjait, jelezve a Kispestnek, hogy az NB II nem művészek gyülekező helye, hanem harcos kluboké.

Márpedig a Csákvár nagyon tud küzdeni és harcolni. Ezek a stílusjegyek, a rengeteg munkabírás mellett Tóth Balázsra játékosként is jellemzőek voltak.

Az első 10 fordulóban változatos eredményeket produkált a Csákvár. A legnagyobb bravúr a Szegeden elért győzelem volt. Ez a találkozó vette el a hazaiak veretlenségét. A lefújás után így értékelt Tóth Balázs.

„Tudtuk, hogy jó formában lévő csapathoz jövünk, a Szeged rengeteget fejlődött, kialakult a stílusa, van koncepciója, és jól kezdte a bajnokságot. Végre értékesítettük a helyzeteinket, és végre nem kaptunk gólt, ez az, ami eddig hiányzott. Büszke vagyok arra, hogy a fiatalok ilyen jól helytálltak az idősebbek támogatásával.”

Arra, hogy a Csákvárra idegenben is figyelni kell, jelezte a pécsi és az angyalföldi döntetlen is. Utóbbi meccsen a hosszabbításban, parádés góllal sikerült az egalizálás. A Fáy utcában így értékelt a szakvezető:

„Nagyon jó Vasas ellen sikerült bravúrt elérnünk. Próbáltunk nagyobb ellenállást kifejteni, ám a hazaiak a második félidőben eldönthették volna a meccset. Jár a dicséret játékosaimnak, az utolsó pillanatban is helyén volt a szívük és az eszük. Fejős Áron gólját pedig látni kell…”

A következő periódusban érték meglepetések a Csákvárt, legfőképpen hazai pályán. Ezek közé tartozik a BVSC elleni vereség, illetve a Nyíregyháza elleni, 7-1-es zakó. Tóth a kiütés után is korrektül értékelte a látottakat.

„Nagyon jó csapat a Nyíregyháza, mely ráadásul ezúttal top formában futballozott, míg mi alulmúltuk önmagunkat. Ez a mérkőzés nagyon tanulságos mind a csapatom, mind a szakmai stáb számára.”

2023 utolsó két bajnokiján két pontot szerzett a Csákvár idegenben. Presztízs miatt fontos volt, hogy a Honvéd a Bozsikban sem tudjon győzelmet aratni az idegenbeli döntetlen után.

„Mondhatnám, hogy az eredmény miatt csalódottak vagyunk, de nem… Az első félidőben a Honvédnak nem is volt lehetősége. Büszke vagyok a csapatra azért, hogy egy pontot hazaviszünk.”

Tóth Balázs játékosként többek között a Honvédban és a Vasasban is futballozott. Ezért nyilván örömmel tölti el, hogy volt csapatai ellen 3 meccsen egyszer sem kapott ki.

JÁTÉKOSKERETEK ÉRTÉKEI

Mint ahogyan arra is büszke lehet, hogy ősszel kiemelt szerepet biztosított a magyar fiataloknak. Erre a klubhonlap hívta fel a figyelmet az év végi összeállításában.

„Csapatunkban öt 2004. január 1. után született játékos kapott több, kevesebb bizonyítási lehetőséget. A legtöbb időt, konkrétan az összes bajnoki mérkőzést az elsőtől az utolsó percig (összesen 1620 perc) a még csak 18 esztendős Pécsi Ármin töltötte a pályán. Ezzel pedig az egész másodosztály legtöbbet foglalkoztatott fiatalja lett.

Őt Babós Levente követi 1067 perccel – 11 meccsen volt kezdő, ötször csereként lépett pályára -, Major Marcell tizenöt bajnokin összesen 855, Nathaniel Noel négy találkozón 142, míg a szezon közben érkezett Gregor Zalán 37 percet töltött a pályán.

Csapatunk összeredménye így 3721 perc, azaz meccsenként átlagban 206.7 percet szerepeltek fiataljaink a kötelezően előírt kilencven helyett. Csak összehasonlításként, hogy mennyire másként kezeltük tizenéveseinket: a mögöttünk második helyen végzett ETO FC Győr 2546 perc bizonyítási időt adott ifjoncainak – a különbség több, mint 10 meccsnyi idő -, míg a kiemelt akadémiával rendelkező Honvéd 1939, a Vasas pedig csupán 1530 percet adott fiataljainak.”

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Csákváron elkezdődött a jövő…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC