nb1.hu

A Honvéd edzője kulcspillanatról, Kondás problémáról beszélt – reakciók

Moniz a kihagyott büntetőről is elmondta a véleményét.

Vasárnap két meccset rendeztek az NB I-ben. A ZTE 0-0-s döntetlent játszott a Vasas ellen, míg a DVSC fordulatos meccsen fektette két vállra a Honvédot. Cikkünkben összeszedtük a vezetőedzők értékeléseit.

ZTE-Vasas 0-0

Ricardo Moniz: „Csalódottak vagyunk, mivel nem olyan eredmény született, mint amit megérdemeltünk. Az elejétől nyomást helyeztünk az ellenfelünkre, az ő térfelükön birtokoltuk a labdát, de az első félidőben még nem sikerült százszázalékos helyzetet kialakítanunk. Bátran játszottunk, az egy az egy elleni szituációkat jól oldottuk meg, de hiányoztak a kreatív megoldások a támadóharmadban, ahogy a korábbi mérkőzéseken is. Sajnos kimaradt a büntető, amit másvalakinek kellett volna elvégeznie, így be kellett érnünk az egy ponttal.”

Kondás Elemér: „Lehetett volna ebben a meccsben több, mert amire készültünk, azt meg tudtuk valósítani. Szivacski egy óriási labdát kapott, az nagy ziccer volt, ebben a helyzetben nem ártana ezt belőni. Az volt ma a probléma, hogy nem nagyon tartottuk meg a labdát, ezáltal építkezni sem tudtunk. Amikor ki tudtunk jönni, akkor meg nem voltunk elég pontosak, ezért nem játszottunk úgy, hogy gólt tudtunk volna rúgni.”

Honvéd-DVSC 2-3

Dean Klafuric: „Egyértelmű, a debreceni szurkolók, csapat, stábtagok, mondhatni mindenki boldog lehet, de nálunk közel sem ez a helyzet. Nagyon sajnálom a játékosaimat, a stábtagokat, a klub körül dolgozó szakembereket, akik naponta velünk vannak ebben a nehéz helyzetben, de legjobban a mi szurkolóinkért fáj a szívem. Őszintén hiszem, hogy erősek leszünk és meg tudjuk oldani a pontok hiánya jelentette krízist, ugyanis a mutatott játékot illetően nem érzem, hogy az problémát jelentene. Mennünk kell előre azon az úton, amin elindultunk és mindenben kárpótol az élet minket, nem lehetünk minden helyzetben szerencsétlenek, ha a munkát és a mutatott játékot tudjuk úgy folytatni, ahogy eddig, akkor minden egyenesbe jön majd. Nincs kétségem afelől, hogy majd megkapjuk azt, amit a befektetett energiáink alapján megérdemlünk. A mérkőzésről csak annyit tudok elmondani, hogy mi veszítettük el azt, de mondhatjuk, hogy közelebb álltunk a győzelemhez, mint a vereséghez. Nagy helyzeteket hagytunk ki, amelyeket előtte jól építettünk fel. A találkozó első 25 percével vagyok elégedetlen, de nem tudom a játékosaimat hibáztatni, megfordítottuk a meccset, vezettünk, irányítottuk a találkozót. Nagy lehetőséget hagytunk ki 2–2-es állásnál, ez volt az a kulcspillanat, amikor feje tetejére állt a játék képe. Szeretnék gratulálni a Debrecen csapatának, hiszen a bajnokság legjobban megkomponált támadó futballját játssza, jól felépített sémák alapján dolgoznak, higgadtak az utolsó pillanatokban.”

Srdjan Blagojevic: „Nagyon örülök a győzelemnek, ez egy tipikus magyar bajnoki mérkőzés volt, kiélezett és stresszes. Olyan volt, mint ha egy hullámvasúton ülnénk. Jól kezdtünk, az első 20-30 percben játszottunk a legjobban, amióta a klubnál vagyok. Szünet után viszont két könnyű gólt kaptunk, ilyeneket nem szabad beszedni, túl naivak voltunk. Ezt követően a kapusunk nagyszerűeket védett, majd jött a kulcsmomentum, amikor Dorian Babunski egyenlíteni tudott, utána pedig meglett a győztes gól is. Összességében elégedett vagyok, hiszen győztünk, a cserék is jól szálltak be.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC