nb1.hu

A Fradi vezérigazgatója szerint sokat fejlődött a csapat, a cél a támadófutball

Szóba került Pascal Jansen is.

Szurkolói ankétot tartott a Ferencvárosi TC kedden, az Üllői úton. Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál elsőként a zöld-fehérek céljairól beszélt.

„Minden évben a BL-t tűzzük ki célnak, ha nem így tennének, akkor a kisebb kupákba se jutnánk be, reálisan nézve más játszótér is, a hátterünk pedig az Európa Ligára jellemző. De most itt is már 8 meccsünk lesz, komoly ellenfelekkel, ez is nagy siker. A szezonban meg szeretnénk nyerni a bajnokságot és a kupát, az EL-ben pedig szeretnénk olyan helyezést elérni, hogy a ligaszakaszból továbbmehessünk.”

Szóba került a Fradi nyáron szerződtetett vezetőedzője, Pascal Jansen is.

„Amikor Pascalt kiválasztottuk, akkor szempont is volt a támadó futball. De ehhez idő kell, az edzőcsere nem volt optimális időpontban. De azt is látni kell, hogy nem lehet az NB I-ben és a nemzetközi meccseken más-más csapatot felállítani, itthon is gyakorolni kell azt, amit nemzetközi szinten játszani szeretnénk, ott nem lehet ész nélkül felmenni a pályára.”

Az, hogy kevesebben válnak be, annak is betudható, hogy sokat fejlődött a csapat, jobbak lettünk, így nehezebb is ehhez megfelelő játékosokat találni. A keret alkalmas a jó focira, vannak jelei, hogy ez sikerülni is fog, biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan egy stabil és jó formát fogunk mutatni.

Orosz Pál szerint a jelenleg kevesebb játékkal rendelkező labdarúgók is szerephez juthatnak.

„A Ferencvároson komoly nyomás van, az a küldetésünk, hogy a magyar labdarúgást méltón képviseljük a nemzetközi porondon. A BL-selejtező indulás csak bajnokként lehetséges. Nagy merítéssel kell dolgoznunk, kétségtelen tény, hogy vannak, akik kevesebb szerepet kapnak, de ha jön egy sérülés, máris ott a lehetőség az előrelépésre, nyitva van mindenki számára a kapu, nincs megtiltva senkinek, hogy úgy dolgozzon az edzésen, hogy meggyőzze a vezetőedzőt.”

Az ankétról szóló teljes tudósítás ITT olvasható.

„Az edzőcsere nem volt optimális időpontban” – az FTC elnöke a Gazprom érkezéséről is szót ejtett

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC