nb1.hu

A Fradi védője szerint a diósgyőriek felülmúlták a Genk szurkolóit

Botka Endre Belgiumban a mérkőzés után az NB1.hu-nak elárulta, komolyabb atmoszférára számított.

Kevésbé közönségszórakoztató, ám annál kiélezettebb mérkőzésen 0-0-s döntetlent ért el a Ferencváros a Genk vendégeként az Európa-konferencialiga csoportkörében. Ugyan kapufáig mindkét csapat eljutott, a gól nélküli eredménynek köszönhetően jelenleg három öt pontos csapat van az F csoportban. A lefújás után a félidőben – sárga lapja okán – elővigyázatosságból lecserélt Botka Endre értékelte a találkozót az NB1.hu-nak.

Félig teli vagy félig üres a pohár?
Ezt most még nem tudom eldönteni. Maradéktalanul nem vagyok elégedett, hiszen a volt lehetőségünk arra, hogy megszerezzük a győzelmet. Ha viszont azt nézzük, hogy egy nemzetközi szinten is erős csapattal játszottunk idegenben, akkor úgy gondolom, meg kell becsülnünk a megszerzett pontot.

Féltávnál jár a csoportkör, a hátralévő három meccsből a két, papíron nehezebbet itthon vívjátok. Mondhatjuk, hogy a továbbjutás szempontjából lépéselőnyben a Fradi?
Az biztos, hogy ez valamennyi előnyt jelent majd számunkra. Így is komoly kihívás lesz mindegyik hátralévő meccs, de hazai pályán, a saját szurkolóink előtt mindig könnyebb jól játszani. A mi kezünkben van a sorsunk a továbbjutást illetően, meg kell tenni mindent, hogy élni tudjunk ezzel a lehetőséggel.

Az 530 fős Fradi-tábor Genkben is kitett magáért

Apropó, szurkolók! A Genk ultrái vizuálisan kitettek magukért, viszont közel sem volt telt ház, és hangos szurkolás is csak akkor, ha a pályán történtek indokolták. Az eddig megvívott nemzetközi kupás meccseid között hangulatban hova teszed a mait?
Bevallom, hogy én is nyomasztóbb légkörre számítottam. Néhány bírói ítéletnél hallható volt, hogy a Genk van hazai pályán, de összességében sok, ennél tüzesebb hangulatú meccsünk volt már. Hogy mást ne mondjak, hétvégén, Diósgyőrben ennél komolyabb atmoszférát teremtettek a szurkolók.

A Genk szurkolóinak performansza
A látványos koreográfiát tűzijáték, a tűzijátékot füstfelhő kísérte

A korábbi csapattárs Joseph Paintsillel volt egy-két kemény összecsapásod, de a lefújás után egymás vállát átkarolva beszélgettetek. Szent a béke?
Persze, nagyon bírom őt, jó srác, tartjuk a kapcsolatot a mai napig. A pályán viszont muszáj keményen bánni vele, mert ha elkapja a fonalat, a gyorsaságával és a cseleivel sok gondot tud okozni. Nem is igazán esett szó a pályán történt ütközésekről a meccs után sem, csak gratuláltunk egymásnak és beszélgettünk egy kicsit.

Szűk három nap múlva újra csúcsformában kell lennetek az idén eddig masszívnak tűnő Újpest ellen. A hangulat ezúttal biztos nem lesz kérdés, a pályán milyen meccsre számítasz?
Szerintem az elmúlt évek legjobb Újpestjével fogunk találkozni. Egyben van a csapatuk, jó formában vannak, ezt bizonyítják az eddigi eredményeik is. Fontos lesz, hogy élesen kezdjünk és lehetőleg korán vezetést tudjunk szerezni, hogy ezzel is megalapozzuk a mérkőzést.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC