nb1.hu

A fiatal magyar gólvágó megkapta élete első profi szerződését

Egy álom vált valóra a 18 éves támadó számára.

Profi szerződést kapott Bogdán Hunor, a Tromsø IL saját nevelésű magyar játékosa. Az ifjú támadó már hat éve pallérozódik a norvég élvonalbeli klubnál, a kontraktusa egyelőre 2025 decemberéig szól.

A 185 cm magas labdarúgó június 13-án töltötte be a 18. életévét és kezdetben másfél évre szóló szerződést írt alá a világ legészakibb profi labdarúgócsapatával. Bogdán a magyar U18-as válogatottban többször is pályára lépett, az Ausztria elleni mérkőzésen be is talált.

Profi szerződést korosztályonként maximum két játékos kap, és úgy tudjuk, hogy az elmúlt 10-15 évben külföldi labdarúgónak nem volt része ilyen elismerésben.

(Bogdán Hunor a büszke szülőkkel az első profi szerződés aláírása után.)

A Tromsø tavaly a norvég bajnokság harmadik helyen végzett, így idén elindulhatott a Konferencia Liga selejtezőben. A sorozat második fordulójában kettős győzelemmel búcsúztatta a KuPs csapatát, és a következő ellenfele a skót Kilmarnock lesz.

Az elmúlt öt év alatt a norvég klub több játékost is első osztályú bajnokságoknak értékesített: Warren Kamanzi a francia Toulouse, Niklas Vesterlund a holland Utrecht, Malick Diouf a cseh Slavia Praha együtteséhez került.

Kovács Péter, korábbi magyar válogatott támadó 2002 és 2004 között két szezont is lehúzott a Tromsø csapatánál.

Norvég klub élén a korábbi magyar válogatott csatár

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC