nb1.hu

A brazil légiós sorsáról és a fiatal magyar játékosokról is nyilatkozott az FTC vezetőedzője

Óvatosságra is intett.

Magabiztos, megérdemelt, fölényes győzelemmel kezdte meg szereplését a Ferencváros a nemzetközi porondon. A zöld-fehérek a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójában az odavágón 5-0-s győzelmet arattak a walesi TNS ellen. A mérkőzés lefújása után a tétmeccsen debütáló vezetőedző, Pascal Jansen több témakört is érintett.

ÉRTÉKELÉS

Az FTC vezetőedzője érthetően elégedetten kezdte az értékelését a találkozó utáni sajtótájékoztatón, de óvatosságra is intett.

„Nagyon elégedett vagyok a játékosaim energiájával, mind labdával, mind anélkül. A lelátóról is fantasztikus energia áramlott a pályára, remek együttműködés volt a csapat és a szurkolók között. Még csak az első félidőn vagyunk túl a párharcban. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk. Még nem értük el a célunkat.”

Traoré mesterhármas, az FTC tükörsimán nyert a BL első felvonásán

FIATAL MAGYAROK

A Ferencvárossal kapcsolatban évek óta slágertéma a magyar játékosok, különösen a fiatal magyar játékosok szerepeltetése, ami teljesen érthető. Erről a témáról a következőket nyilatkozta a vezetőedző:

„Természetesen a szezon előtt beszéltünk a klubvezetéssel a fiatal játékosok beépítéséről. Tóth Alex ma debütált a Bajnokok Ligájában. Az előszezonban remek teljesítményt nyújtott. A Ferencváros filozófiájához tartozik, hogy lehetőséget adjon az edzéseken jó teljesítményt nyújtó fiatal játékosoknak, ami számomra is fontos.”

MARQUINHOS

A sajtótájékoztatón külön téma volt Marquinhos helyzete, akit több klubbal is hírbe hoztak a nyáron. A brazil játékos a 62. percben 11-esből gólt szerzett, majd a mezét levéve ünnepelt, amiért a szabályok szerint megérdemelten kapott sárga lapot. A gesztusából viszont sokan arra következtettek, hogy ez volt az utolsó mérkőzése az FTC-ben. A sorsáról is megkérdezték a vezetőedzőt.

„Bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó mérkőzése a Ferencvárosban! Én a vezetőedző vagyok, a pályán zajló eseményekért felelek, míg a klubnál vannak, akik a játékosok karrierjéért. A párharcra visszakanyarodva: jól állunk, hiszen kapott gól nélkül arattunk nagy különbségű győzelmet, de még nem végeztünk a munkával, vár ránk a második felvonás. Most a regenerálódásra összpontosítunk, és ha továbbjutottunk, akkor foglalkozunk a következő mérkőzéssel.”

A visszavágót június 30-án rendezik meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC