nb1.hu

„A bemutatkozás nem cél, hanem álom volt!” – a Girona magyar védőjét mindenki dicsérte

Szerda este Yaakobishvili Antal debütált a spanyol bajnokságot vezető Girona felnőtt csapatában. A magyar U21-es válogatott védő a Rayo Vallecano elleni kupamérkőzés szünetében állt be.

Csodás számok: a Gironában debütáló Yaakobishvili Antal statisztikája

A 19 éves Yaakobishvili Antal az nso.hu-nak adott interjújában elmondta, milyen hatással volt rá a találkozó.

Ha a helyzetemet gólra váltom, megkoronáztam volna az estét, de az biztos, hogy a szerdai volt pályafutásom legszebb napja!

„A bemutatkozás nem is cél, sokkal inkább álom volt. Háromgólos előny birtokában átfutott az agyamon, hogy ha még egyet szerzünk, beállhatok, ám a vendégek szépítése után azt hittem, nincs esély a bemutatkozásra. A vezetőedzőnk, Míchel a szünetben szólt, hogy egy másik védővel együtt kezdjek el melegíteni. Nem éltem bele magam, de nagyon örültem, amikor rám esett a választása.”

A fiatal védő felkészült a megmérettetésre.

„Jó ideje az első kerettel készülök, ismerem a sémákat, a taktikát, úgyhogy tudtam, mit várnak tőlem – egyedül a szabadrúgásoknál, illetve a szögleteknél elvárt helyezkedést vettük át a szünetben. A megbeszéltek szerint tartottam a pozíciómat, úgy érzem, sikerült felvennem a tempót. Sokat segít, hogy minden edzésen a La Liga egyik legjobb csatára, Artem Dovbik ellen kell megállnom a helyem, rengeteget tanulok az egymás elleni játékból.”

Yaakobishvili többször is farkasszemet nézett a több mint 100-szoros kolumbiai válogatott Radamel Falcaóval.

„Mindenki azt ecsetelte, mekkora sztár, fokozottan figyeljek rá, de olyan állapotba kerültem, hogy nem csupán a nézők morajlását, az ellenfél kilétét is kizártam, csak a saját feladatomra összpontosítottam. A legszívesebben arra a megmozdulásomra emlékszem vissza, amikor a tizenhatoson belül becsúszva szereltem a kolumbiai csatárt.”

A magyar hátvéd nem csak a sajtótól kapott pozitív visszajelzéseket.

„Mindenki gratulált, a posztomon szereplő Daley Blind és Eric García is megdicsért, Míchel pedig a csütörtöki edzés előtt viccesen azt mondta, én vagyok az új sztárigazolás. A közösségi médiában is rengetegen üzentek, nem győzök válaszolni a szurkolói levelekre. A legboldogabb azonban amiatt vagyok, hogy a szüleim a helyszínen látták a bemutatkozásomat. Egyelőre messze vagyok attól, hogy sztárjátékosnak nevezzenek, de a fejlődésem és a jövőm szempontjából kiváló helyen vagyok.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC