nb1.hu

A 8-1 óta a legsúlyosabb vereségét szenvedte el a magyar válogatott

Kísértetiesen hasonlóan alakult az Eb utáni első meccs, mint három éve.

A magyar válogatott a Nemzetek Ligája új idényének első fordulójában 5-0-ra kikapott Németország vendégeként Düsseldorfban, így a 2013-as amszterdami 8-1 óta a legsúlyosabb vereségét szenvedte el.

A válogatott legutóbb három évvel ezelőtt, a 2021-es Európa-bajnokság után szenvedett hasonlóan súlyos vereséget, akkor Anglia 4-0-ra nyert Budapesten, Rossi irányításával pedig eddig még nem kapott öt gólt egy mérkőzésen.

A németek hangulatos felvezetést adtak a találkozónak, a B-közép látványos élőképet formázott, amely a szövetség címerében is szereplő sast jelenítette meg. A himnuszok előtt Jamal Musiala átvette a nyári Európa-bajnokság legeredményesebb játékosának járó díjat.

Az első helyzet a magyar válogatott előtt adódott, Szoboszlai futott le jobb oldalon az alapvonalig, középre passzolt labdájáról viszont Varga lemaradt. Kisvártatva aztán már a magyarok kapuja előtt alakultak ki veszélyes szituációk, de sikerült felszabadítani, igaz, egy szöglet után Szoboszlainak a gólvonalról kellett kifejelnie a labdát.

Marco Rossi együttese agresszív letámadással kezdte a meccset, és elsősorban a jobb oldalon igyekezett akciókat vezetni. A németek gyakran magukra húzták a válogatottat, de óriási sebességgel váltottak védekezésből támadásba, és ezekből a szituációkból többször is veszélyesek voltak, Füllkrug ziccerénél Gulácsinak kellett nagyot védenie. Nem sokkal később már ő sem tudott segíteni, a magyar védők ugyanis lemaradtak a németekről, akik szépen végigjátszott akció végén Füllkrug góljával előnybe kerültek. A magyar válogatott nem adta fel, Sallai pedig néhány perc múlva hat méterről egyenlíthetett volna, de rosszul találta el a labdát, amely a lelátóra szállt. A házigazdákat érezhetően megnyugtatta a vezetőgól, nem sokkal később Havertz a keresztlécre fejelt egy beadást, közvetlenül a szünet előtt pedig Musiala kiváló keresztpasszát rúgta ziccerben kapu mellé az Arsenal támadója.

A második félidő német lehetőségekkel indult, majd egy szép akció végén a Nego helyére csereként beállt Bolla egyenlíthetett volna, közeli lövésébe azonban az utolsó pillanatban beleért egy védő. Rögtön ezután Musiala nagy futás végén – némi szerencsével – megduplázta a németek előnyét, alig tíz perccel később pedig gólpasszt adott az egész meccsen nagy kedvvel és jól futballozó Wirtznek. A német fölény ekkorra már nyomasztó volt, és a valódi kérdés csupán az maradt, megússza-e három kapott góllal a találkozót a magyar csapat. Ez végül nem jött össze, a házigazdák ugyanis egyre nagyobb lendülettel játszottak a láthatóan majdnem teljesen összeomló magyarok ellen, és még két alkalommal voltak eredményesek.

A magyar csapat jövő kedden Bosznia-Hercegovina együttesét fogadja az NL második fordulós mérkőzésén a Puskás Arénában.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 1. forduló:

Németország-Magyarország 5-0 (1-0)

Düsseldorf, Merkur Spiel Aréna, 49 235 néző, v: Clément Turpin (francia)

Németország: Ter Stegen – Kimmich, Tah, Schlotterbeck (Koch, 69.), Raum (Henrichs, 69.) – Gross (Beier, 60.), Andrich (Stiller, 82.) – Musiala, Havertz, Wirtz – Füllkrug (Pavlovic, 60.)

Magyarország: Gulácsi – Balogh, Orbán, Dárdai M. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Nikitscher, 82.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 66.) – Sallai (Csoboth, 75.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 66.)

gólszerzők: Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (66.), Pavlovic (77.), Havertz (81., 11-esből)

sárga lap: Nego (9.)

FRISSÍTÉS – Marco Rossi reakciója:

Marco Rossi szégyelli magát és ultimátumot adott a magyar válogatottnak

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC