nb1.hu

9 millió euróért válthat csapatot Sallai, a Liverpoolnál nem tétlenkednek

Gulácsi Péter elmondta a véleményét a kapusok rotálásáról.

FREIBURG

Nem tett le az angol másodosztályban érdekelt Leeds Sallai Roland megszerzéséről – erről az nso.hu írt. Angliában a nyári átigazolási időszak augusztus 30-án zárul, addig szeretné a szigetországi klub nyélbe ütni az üzletet. A Leeds állítólag 9 millió eurót fordítana Sallai megszerzésére. A 27 éves játékos szerződése jövő nyáron jár le jelenlegi csapatánál, a Freiburgnál. Sallai Roland a magyar válogatottban eddig 52 alkalommal szerepelt.

RB LEIPZIG

Gulácsi Péter jó ötletnek tartaná a kapusok rotációját klubjában, a német labdarúgó Bundesligában szereplő RB Leipzigben – közli az MTI.

„Mindenki mindig játszani akar, de észre kell venni, hogy a kapusok számára sem csökken a terhelés” – nyilatkozta a válogatott hálóőr a Sportbild magazinnak. „Több Bajnokok Ligája-meccs van, a válogatottal ott van a Nemzetek Ligája, és szerintem pár éven belül teljesen normális lesz, hogy a kapusok is váltogatják egymást.”

A 34 éves játékos kiemelte, hogy a bajnok Bayer Leverkusennél már bevált ez a gyakorlat.

„Valami hasonlót várok nálunk is. Ennyi mérkőzésnél lenne értelme a rotációnak” – közölte Gulácsi, akit a szezon előtt Marco Rose vezetőedző az első számú kapusnak jelölt ki, ugyanakkor hozzátette, az újonc, 22 éves belga Maarten Vandevoordt is várhatóan szerepet kap.

Az előző idényben a magyar kapus térdszalagszakadása miatt sokáig harcképtelen volt, a távollétében Janis Blaswich helyettesítette őt, méghozzá olyan jól, hogy meghívást kapott Julian Nagelsmann szövetségi kapitánytól a német válogatottba.

„Büszke vagyok rá, hogy visszaküzdöttem magam a legmagasabb szintre. Harcolnom kellett és türelmesnek kellett lennem” – idézte fel Gulácsi, aki szombaton végigjátszotta a VfL Bochum ellen 1-0-ra megnyert szezonrajtot. A Leipzig másik magyar játékosát, Willi Orbánt a 85. percben utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt kiállították, és két mérkőzésre eltiltották.

A Leipzig a Bundesliga 2. fordulójának szombati rangadóján a címvédő Leverkusenhez látogat.

LIVERPOOL

A Liverpool nem tétlenkedik az átigazolási időszak hajrájában. Szoboszlai Dominikék Giorgi Mamardashvili személyében grúz válogatott csapattársat kapnak. A 23 éves kapus a Valenciától érkezik majd a Poolhoz, de ebben a szezonban még marad a spanyol gárdánál.

Arra szintén nagy esély van, hogy Federico Chiesa is a Poolban folytatja a karrierjét. A 26 éves olasz támadóhoz nem ragaszkodik a Juventus, a Mersey-partiak 13 millió euróért szerződtetnék a labdarúgót. Állítólag a Liverpool 4 éves szerződést kínál az Eb-győztes játékosnak.

USA

Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City döntőt játszhat  az US Open Cupban. Sallóiék az elődöntőben az Indy Eleven gárdáját verték 2-0-ra. A mérkőzésen végig a pályán volt Sallói.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC