nb1.hu

27 éves légióst igazolt a Kisvárda

A hétvégén még nem léphet pályára.

Martin Chlumecký az NB II-es Kisvárdában folytatja a karrierjét. A várdai közleményből kiderül, hogy az új szerzemény balhátvédként és belső védőként egyaránt bevethető.

„Úgy érzem, nagyon jó lehetőséghez jutottam, régóta vártam már rá, hogy tartósan kipróbáljam magam külföldön. Boldog vagyok, hogy ide kerültem, úgy érzem, a karrieremben ez előrelépés, hiszen olyan klubban szerepelhetek, amely sokáig játszott az élvonalban, és vissza szeretne kerülni oda. Bármilyen furcsa, ismertem ezt a klubot, hiszen két és fél éve, januárban a Banik Ostrava színeiben játszottam ellene edzőmeccset a törökországi edzőtáborban. Akkor nyertünk egy nullra, remélem, az itteni időszakomban is sok győzelmet élhetünk át, és megvalósulnak a céljaink. A saját terveim egybecsengenek a klubéval, hiszen négy évig én is élvonalbeli csapatokban játszottam, szeretnék a magyar legmagasabb osztályban is bemutatkozni a Kisvárda színeiben. Tetszik a stadion és a környezete, sok az edzőpálya, minden adott a színvonalas munkához, amit már nagyon várok. Beszéltem a Kisvárda korábbi cseh játékosával, Jaroslav Navrátillal, ő is bátorított, hogy vágjak bele” – fogalmazott a 27 éves labdarúgó, aki az előző idény második felében a cseh Pardubice gárdájában szerepelt kölcsönben.

A Kisvárda vasárnap a Soroksárt fogadja a másodosztály hatodik fordulójában. Ezen a meccsen a kommüniké szerint még nem mutatkozhat be Chlumecký.

Martin CHLUMECKY
Születési hely: Prága (Csehország)
Születési idő: 1997. január 11.
Nemzetisége: cseh
Posztja: baloldali védő, baloldali belső védő
Magassága: 183 cm
Erősebb láb: bal
Nevelőklubja: Slovan Liberec (cseh)
Pályafutásának állomásai: Slovan Liberec (cseh, 2016-2018), FK Varnsdorf (kölcsönben, cseh 2017-2018), Dukla Praha (2018-2021), FC Vysocina Jihlava (kölcsönben, cseh, 2019), FK Teplice (cseh, 2021-2022), Banik Ostrava (cseh, 2022-2023), TS Podbeskidzie Bielsko-Biala (lengyel, 2023-2024), FK Pardubice (kölcsönben, cseh, 2024), Kisvárda Master Good (2024-)
Válogatottság: cseh U17 (4x), U18 (6x), U20 (2x), U21 (1x)
Mezszáma: 5

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC