nb1.hu

16 éves magyar focistát ünnepeltek a nemzetközi tornán – videó

Az Ajax elleni döntő után a torna álomcsapatába is bekerült.

Parádés formában futballozott a múlt héten rendezett Academy Mohammed VI Tournament nevű marokkói U19-es futballtornán Németh Hunor, az FC Köbenhavn magyar tehetsége.

Kétszer is MVP-nek választották

A 16 éves magyar középpályást a 12 csapatos esemény két mérkőzésen is a mezőny legjobbjának választották. Elsőként a tavalyi döntős Fath Union elleni mérkőzésen, majd a torna névadója, a helyi akadémia elleni elődöntőben is ő bizonyult a legjobb játékosnak.

Németh Hunor Vajk FC Köbenhavn
Forrás: FCK Media

Az elődöntő előtt, a legjobb négy közé Sadio Mané nevelőegyesülete, a címvédő Generations Foot elleni diadalukkal jutottak be a dánok.

A Fath Union elleni elődöntő után a meccs legjobbjának járó kupával a kezében nyilatkozott Hunor, akinek a remeklése már csak azért is óriási siker, mert 16 évesen szerepelt az U19-es tornán.

A fináléban aztán az Ajax várt a Köbenhavnra, amely – a keddi ifjúsági BL-forduló miatt – már egy felforgatott csapattal lépett pályára, és azok is lehetőséget kaptak, akik a tornán előtte kevesebbet játszottak.

A döntőt végül az amszterdamiak nyerték meg 2-1-re. A második helyen így a dán együttes végzett, amelynek kedden a szlovák MSK Zilina ellen kell majd bizonyítania.

A dánok edzője, Morten Bisgaard is azt nyilatkozta az FCK Mediának, hogy amiért jöttek, megkapták, avagy, a srácok tétmeccseket tudtak játszani a felkészülési szezon végén, még a BL-meccs előtt.

Az Ajax ellen 1-1 volt a félidő, a dánok Németh nagyszerű labdaszerzése után egyenlítettek:

Németh Hunort végül a torna álomcsapatába is beválasztották.

Németh Hunor Vajk FC Köbenhavn

Folytatódhat az ifi-BL!

„A Köbenhavn az ifi-BL-ben is a fiataljaira épít, míg a dán csapatban a téli szünet óta jellemzően 2006-2007-es születésű játékosok kapnak lehetőséget, a szlovák klub zömében a 2004-2005-ös futballistáival próbál szerencsét a sorozatban. Ezért is lesz komoly kihívás a Zilina elleni meccs Hunorék számára, de meg kell, hogy csinálják!” – nyilatkozta az NB1.hu megkeresésére a magyar labdarúgó édesapja, Németh Tamás.

A kieséses szakasz mérkőzései egymeccsesek. A szlovákiai párharc győztese a Red Bull Salzburg-Nantes összecsapás nyertesével játszik az ifi-BL március 12-ei negyeddöntőjében. A házigazdák kilétéről sorsolás döntött, a Köbenhavn – továbbjutása esetén – a negyeddöntőben is idegenben harcolhat a továbbjutásért.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC