nb1.hu

15 gólos győzelem miatt úszott el Détáriék elsősége: friss fejlemények az ügyről

A bajnoki címet szerző gárda elnöke is nyilatkozott.

Hétfőn az NB1.hu beszámolt arról, hogy elég fura végjátékkal zárult a szezon a BLSZ IV. osztály 4. csoportjában. Az utolsó forduló előtt az Unione II-nek és a Szent István II-nek is volt esélye a bajnoki címre. A két aranyesélyes gárda utolsó meccse nem azonos időben kezdődött. Az Unione múlt pénteken 2-1-re nyert, így a Szent Istvánnak legalább 15 góllal kellett diadalmaskodnia az UDSE-Gázgyár II ellen. A bravúr összejött a Szent István labdarúgóinak, mivel a találkozó végeredménye 17-2 lett.

Budapest bajnokság: 15 gólos győzelem miatt bukták el Détáriék a bajnoki címet

A sportal.hu elérte a bajnokcsapat elnökét, aki így nyilatkozott:

„Minket a szövetség megkért, hogy ne nyilatkozzunk a mérkőzésről, innentől tőle kell információt kérni. Azt gondolom, nem annyira szokatlan ez az eredmény BLSZ IV-es szinten, utána kell nézni, ez egy nagyon amatőr bajnokság. Méltánytalannak tartom, hogy ebből ilyen ügyet csináltak” – fogalmazott Héray László.

Az egyik Unione játékos ugyan név nélkül, de szintén elmondta a véleményét:

„A Gázgyár az ezt megelőző fordulóban közvetlen riválisa, a hetedik helyezett Palota SE ellen nem állt ki létszámhiány miatt, de most óriási késztetést érzett arra, hogy edző nélkül, szűk kerettel, amelyben két 16 éves játékos is ezúttal debütált, mindenképpen játsszon a második helyezett vendégeként. A sors fintora, hogy március 19-én kedden játszott az Unione II a Gázgyárral, mégpedig azért hét közben, mert az eredeti időpontra halasztást kért a Gázgyár létszámhiány miatt, amibe mi készségesen belementünk. Így minőségben magasabb szintet képviselő U17-es játékosokkal jött el a meccsre az ellenfél, és 3-3-as döntetlent ért el. Tehát ahelyett, hogy játék nélkül 3-0-ra győztünk volna, a játék szellemében alkalmazkodtunk. A vasárnapi meccs időpontja kapcsán ismert volt régóta az egyidejűség a Gázgyár II és a Gázgyár U17-es csapata között, de itt furcsa módon nem kértek új vagy korábbi időpontot, pedig pontosan tudták, hogy nem jönnek az edzett és képzett U17-esek. Ami eddig biztos, hogy a meccset és a körülményeit kivizsgálja az MLSZ, szükség esetén figyelmezteti a vétkes csapatokat, és reményeink szerint megreformálja a BLSZ IV-et” – mutatott rá a futballista.

A sportal.hu cikkéből kiderül, hogy az MLSZ figyelmét szintén felkeltette ez az eset.

„Kérésünkre a Magyar Labdarúgó-szövetség írásban megerősítette, hogy a budapesti igazgatósága versenybizottsága elindította a vizsgálatot a mérkőzéssel kapcsolatban. Rendőrségi ügy viszont nincs, fogadási csalás gyanúja ugyanis nem vetődött fel” – hangsúlyozta a cikk szerzője.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC