Visszavonult Jakabfi Zsanett

Hivatalos bejelentés.

Forrás: mlsz.hu

Minden sportoló életében van egy olyan nap, amely kapcsán azt szeretné, ha az soha nem jönne el… Ez a búcsú pillanata. Könnyen beláthatjuk, minél sikeresebb volt egy pályafutás, minél több sikert és élményt adott, annál fájdalmasabb, nehezebb a lezárás.

Elég erre gondolnunk, hogy megértsük, mit érezhetett Jakabfi Zsanett a hétvégi, Werder Bremen elleni bajnoki előtt. A német női Bundesliga 2020-2021-es szezonjának utolsó fordulójában játszott mérkőzés – amelyen az ellenfelet erősítette Tóth Gabriella – hosszú, sikeres pályafutás végére tett pontot. Stílszerűen, góllal - írta meg a hivatalos honlapján az MLSZ.

Bár a találkozó előtt a VfL Wolfsburgnak a kezdősípszó előtt volt még esélye az újabb bajnoki címre, hamar eldőlt, hogy sem a „Farkasok”, sem a Bayern München győzelmét nem fenyegeti veszély. A Wolfsburg a 19., az Eintracht Frankfurtot fogadó Bayern pedig a 25. percre szerzett kétgólos előnyt – a zöld-fehérek meccsének már nem a győzelem, hanem az emlékezetes búcsú lett a tétje.

Jobban nem is sikerülhetett volna! Jakabfi Zsanett az 52. percben, Svenja Huth helyére állva lépett pályára, majd három perccel később gyönyörű gólt fejelt.

A szezont 8–0-s győzelemmel záró VfL Wolfsburg a bajnokság ezüstérmese lett. A búcsúzú Jakabfi Zsanett azért ebben, a klubja számára „nem különösebben” sikeres szezonban is besöpört egy kupa-aranyat és egy bajnoki ezüstöt.

A német női Bundesliga utolsó fordulójában volt még egy búcsúzónk: Csiszár Henrietta utolsó mérkőzését játszotta a Bayer 04 Leverkusenben – szerencsére, csak ott. A pirosak mindhárom magyarja – Csiszár mellett Turányi Lilla és Zeller Dóra – a kezdőcsapatba került az SC Sandtól 1–0-s vereséget szenvedő Bayerben. Volt még egy közös vonása a meccsen a három magyarnak: mindhárman kaptak sárga lapot.

Németországon kívül, Svédországban folyik még olyan bajnokság, amelyben magyar szereplőt is találunk. Csiki Anna és a BK Häcken nem tudta kihasználni a listavezető Rosengård első botlását, döntetlenjét, a címvédő is „csak” egy pontot szerzett, a Pitea ellen. Anna az utolsó öt percre állt be.

Legfrissebb híreink