Újpest-Kövesd: megváltoztatott játékrendszer 

Nehéz hetek állnak mindkét csapat mögött.

Forrás: Újpest FC

A szombat második mérkőzésén Újpestre utazik a Mezőkövesd.

Az Újpest hat mérkőzés alatt eddig 7 pontot tudott gyűjteni, ami jelenleg a kilencedik helyre elég a tabellán. A lila-fehér csapat kapta eddig a legtöbb gólt a szezonban, szám szerint 15-öt. Predrag Rogan a mérkőzés előtti interjújában az ellenfélről és a saját csapat nehézségeiről beszélt:

,,A Mezőkövesd, hasonlóan, mint mi, változó eredményeket produkált az előző és a jelenlegi szezonban is. A csapat nem sokat változott, de a szezon elején megváltoztatták a játékrendszert. Számos, kivételesen jó minőségű játékosuk van, mint például Berecz, vagy beszélhetnénk akár Cseri kiemelkedő teljesítményéről is. Egy olyan csapatról beszélünk, akik ismerik egymást, kemény focit játszanak és ragaszkodnak a labdához. Mindezek alapján azt tudom mondani, hogy egy nagyon kellemetlen ellenfél vár ránk. Nem keresek kifogásokat, de természetes, nehezebb így a játék, hogy szezon közben épülünk, de mindig hiszek a játékosaimban és a pályán futó csapatban, így lesz ezúttal is. Szembe kell néznünk a tényekkel – sérülések, COVID, piros lapok és a többi, de ezt már ismerik a szurkolóink – amelyek befolyásolták, befolyásolják a képzési folyamatot és a csapat összetételét, valamint a taktikai felállásunkat is. A kihívások nagyok így a mérkőzés előtt. Kisebb számú játékossal edzünk, és talán még a meccs előtt sem fogjuk tudni, hogy mely játékosokra számíthatunk. Abban bízom, hogy a helyzet hamarosan stabilizálódik, minden játékos edzeni fog, és az Újpest a legerősebb csapattal fog kijönni hamarosan. A körülményeket nem tudjuk befolyásolni, de ráhatással lehetünk a tetteinkre, energiáinkra, ha a csapatban jelen van a vágy a győzelemre és a motiváció."

Újpest címerharc: különleges szurkolás lesz - NB1.hu

Forrás: Hosszú évek óta tart a címer körüli harc és vita Újpesten. A részleteket már minden futball őrült ismeri, az Újpest FC és az UTE jogi vitája a szurkolói életre is kihatással van.

A Mezőkövesdnek is hét pontja van, azonban a jobb gólkülönbségének köszönhetően a 6. helyet birtokolja. A legutóbbi két meccsét egyaránt elveszítette a Kövesd, a Megyeri úton szakíthatják meg ezt a rossz sorozatot. Kuttor Attila nagyon kemény küzdelemre számít, de elmondta, hogy szeretnének megfelelni a szurkolók elvárásainak:

,,Mindig szeretnénk többet elérni, ezért az eddig elért eredményekkel abszolút nem vagyunk elégedettek. Igyekszünk napról napra fejlődni és előrelépni. Az elmúlt két hétben is keményen és becsülettel dolgoztunk, bízunk benne, hogy ennek meglesz az eredménye az Újpest ellen is. Ahogy többször is elmondtuk, minden mérkőzés nagyon kemény ebben a 12 csapatos bajnokságban, ezúttal is egy harcos küzdelemre számítok. Attól függetlenül, hogy minden találkozó nehéz, mindig megvan az esély arra, hogy jól, eredményesen szerepeljünk. Sok mindent átgondoltunk és átértékeltünk a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban, nagyon bízom benne, hogy megtaláljuk azt az utat, amivel a győzelemre reális esélyünk lehet. Évek óta láthatjuk ellenfelünktől, hogy masszív, fizikálisan nagyon jól felkészített és gyors csapat, ez idén is jellemző rájuk, éppen ezért nem lesz könnyű dolgunk a Szusza Ferenc Stadionban, de mindent el fogunk követni a győzelem érdekében. Bízunk benne, hogy sok szurkolónk látogat majd ki a találkozóra, ezúton is köszönjük nekik a támogatást. Igyekszünk megfelelni drukkereink elvárásainak, szeretnénk örömet szerezni nekik szombaton."

Legfrissebb híreink