Női vb-selejtező lesz Kisvárdán

Hivatalos bejelentés.

Forrás: kisvardafc.hu

A Kisvárda közleménye:

"Hivatalos nemzetek közötti mérkőzésnek ad otthont a Várkerti Stadion – a valamivel több mint hároméves története során az elsőnek. November 30-án, kedden 18 órától a magyar női labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtező mérkőzésen fogadja Ukrajnát. A mérkőzésre kizárólag online lehet jegyet vásárolni, a belépők már elérhetők a jegy.mlsz.hu oldalon. A belépők egységesen 1000 forintba kerülnek, akik megvásárolják, azokat arra kérik, hogy a gyors beléptetés érdekében kinyomtatva hozzák magukkal. A mérkőzésre kizárólag a B oldali szektorokat nyitják meg. A diákok számára ingyenes a belépés, de nekik is meg kell váltaniuk a nulla forintos jegyet, ami aztán a diákigazolvány felmutatása mellett érvényes. A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében a belépő felmutatása mellett a Várkerti Stadion területére történő belépéskor a 18 éven felüli szurkolók számára kötelező a hivatalos védettségi kártya és a személyi azonosításra alkalmas irat (személyi igazolvány, útlevél) bemutatása.

A világbajnokságnak 2023-ban Ausztrália és Új-Zéland lesz a helyszíne. A magyar–ukrán mérkőzést az európai selejtezősorozat B csoportjában rendezik, ahol a mieink az eddig lejátszott négy meccsükből egyet nyertek meg (Ferören 7–1-re) és hármat elveszítettek (Skóciával szemben itthon 2–0-ra, idegenben 2–1-re, a spanyoloktól hazai pályán 7–0-ra). A csoportban eddig egyedül az ukránokkal nem találkoztunk még, jövő keddi ellenfelünk ugyancsak három pontot szerzett eddig, de csak két lejátszott mérkőzéssel a háta mögött. Hogy mennyire komolyan veszik az ukránok a női futballt, arról csak annyit: nemrégiben neveztek ki új szövetségi kapitányt, a Barcelona női csapatával a legutóbbi idényben Bajnokok Ligája-győztes Lluís Cortést.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a német Margret Kratz, aki több szabolcsi kötődésű játékosra is számít. Helyet kapott a keretben a nyírbátori származású kapus, Bíró Barbara (a Haladás-Viktória játékosa jelenleg), a Petneházáról indult Oláh Adrienn (jelenleg ETO FC Győr), a pályafutását Mátészalkáról indító, jelenleg Németországban légióskodó Kocsán Petra (TSG Hoffenheim) is.

Van kisvárdai kötődése az olasz FC Internazionale Milano színeiben légióskodó Csiszár Henriettának is, akinek az öccse, Csiszár Levente a VLA U14-es csapatában játszik. Csiszár Henrietta – aki a nyáron járt Kisvárdán, hogy meggyőződjön róla, testvére megfelelő helyre kerül – nemrégiben játszotta századik válogatott mérkőzését."

Legfrissebb híreink