Magyarul tanul a ZTE amerikai légiósa

Reménykedik a helyzet javulásában.

Forrás: ZTE

Már lassan két hete egyéni edzésterv alapján készülnek a ZTE focistái, a tengerentúlról érkezett focisták esete kifejezetten nehéz. A két amerikai labdarúgó, Eduvie Ikoba és Eric McWoods az zalaiak honlapjának nyilatkozott arról, hogyan vészelik át ezeket a napokat.

Ikoba Magyarországon van a barátnőjével, aki nem más, mint Szabó Fanni válogatott kosárlabdázó. Nem könnyű számukra az otthonmaradás, de valamit mindig kitalálnak, hogy elfoglalják magukat. A játékos elsődleges célja, hogy formában tartsa magát Victor Moore utasításai alapján. Furcsa számára, hogy nem találkozik a csapattal, de interneten keresztül tartják a kapcsolatot. Elmondása szerint mindenki becsületesen végzi a feladatokat, készen fognak állni a folytatásra.

Ikoba arról is mesélt, hogy tölti a szabadidejét:

,,Szerencsés vagyok, hogy a barátnőmmel tölthetem az időm nagyrészét. Náluk befejezték a szezont a női kosárlabda NB I-ben, de ő is szeretné formában tartani magát, így csinálja velem azokat a feladatokat, amiket kapok a ZTE-től, ezen kívül kitalálunk más elfoglaltságokat, hogy szórakozzunk. Az edzéseken kívül gyakran kosárlabdázunk, filmeket nézünk vagy tanulunk. A barátnőm magyarul is tanít engem, szeretnék meglepetést okozni a csapattársaimnak ezen a téren is, amikor újra találkozunk majd."

Eric Mcwoods is Magyarországon maradt, de mivel az USA-t is nagyon fenyegeti a koronavírus, nincs könnyű helyzetben a játékos. A focista elmondta, hogy az amerikai követségről szóltak, hogy a külföldön élő amerikaiak lehetőleg menjenek haza. A városa viszont 30 napra vesztegzár alá került, így nem nagyon tudna kimozdulni otthonról. Ezért is maradt Zalaegerszegen, várja a fejleményeket és bízik benne, hogy nem romlik tovább a helyzet.

Mcwoods is becsületesen teljesíti az edzői stábtól kapott feladatokat:

,, Folyamatosan edzek és szinten tartom magamat fizikailag, amennyire csak lehet. Csapattársammal, Fanos Katelarisszal szoktunk közösen gyakorlatokat végezni a szabadban, és rendszeresen egyeztetek Victor Moore-ral is az edzéstervvel kapcsolatban. A szabadidőmben olvasok, játszok a PlayStationömmel, telefonon beszélek a barátaimmal, csapattársaimmal és a családommal, valamint filmeket nézek. Bízom benne, hogy javul a helyzet, és minél előbb újra edzhetünk és játszhatunk majd, hiszen a foci az életünk, hiányzik nekünk."

Legfrissebb híreink