Kultikus meccsek előtt – interjú a Honvéd szívével

Nem hazudott, megmondta a frankót a csapatváltásról.

Forrás:

Egybeforrt a neve a Honvéddal!

A kispesti akadémián nőtt fel, végigjárta a szamárlétrát, 2010. november 26-án egy Vasas elleni hazai mérkőzésen (0-0 lett a végeredmény), 7 perc erejéig az NB I légkörét is megkóstolhatta. Ez olyannyira ízlett neki, hogy szerda délután, az MTK elleni 3-2-es győzelem alkalmával már a 199. meccsét játszotta a magyar élvonalban, ráadásul a csapatkapitányi karszalag is rajta volt.

Nem először, de az még kérdés, hogy utoljára-e.

Nagy Gergő viszontagságos időszakon van túl, volt sérült, majd amikor a nyári műtétje után felépült, nem tudott visszakerülni az első csapatba a mérkőzéseken, amit sokan nem értettek a magyar labdarúgás berkein belül.

Nagy alázatos, csupaszív futballista, az őt jól ismerők állítják róla, hogy nem egy tüdeje és szíve van, hanem legalább kettő.

Megijedtél szerdán, amikor a tizennyolcadik percben már kettővel ment ellenetek az MTK?
Halál őszintén mondom, hogy nem!

Az, hogy lehet? Körülöttem a sajtópáholyban a Kispest-érzelműeket azt hittem, hogy újra kell, hogy élesszem...
Felnéztem az eredményjelzőre és láttam, hogy még nagyon sok van hátra a mérkőzésből. Ezen kívül láttam a szemekben a szenvedélyt, amikor a második kapott gól utáni középkezdéshez készülődtünk. Egész egyszerűen nem éreztem azt, hogy kikaphatunk. Rosszul kezdtük ugyan a meccset, rosszul játszottunk, az MTK össze-vissza forgatta a középpályánkat, de a hatodik érzékem azt súgta, hogy nem kapunk ki. Lehet tudni azt, hogy mikor vagy sansztalan és azt is, hogy mikor vagy legyőzhetetlen.

Az előtte lévő fordulóban, a Puskás Akadémia elleni győzelmeteket a tévében néztem csak, ennek ellenére átjött, hogy van bennetek bőven szenvedély. Honnan került elő?
Horváth Ferenc személye hozta ki belőlünk. Már az első megbeszélésbe belevitte, amikor belépett az öltözőbe. Szenvedély nélkül semmit nem lehet elérni az életben, a labdarúgásban meg pláne nem, mert az érzelmek játéka. Arról nem beszélve, hogy lehet félni, de megijedni soha.

 


Taktikailag mit kért tőletek Horváth Ferenc, hogy csináljátok másképpen, mint tettétek a kinevezéséig?
Átálltunk a négyvédős rendszerre, ami azért annyira nem nagy változtatás, mert korábban is próbálkoztunk vele. A legfontosabb talán az volt, hogy gyorsan és egyszerűen átadta nekünk azt, hogy kinek, mi a dolga, méterről méterre, centiről centire. Mindenki tudja, hogy mi a dolga, így ha a másik egy kicsit megcsúszik, akkor azonnal tudunk segíteni egymásnak.

Sokat kellett kihagynod az ősszel, majd visszatértél, majd megint kimaradtál az első csapat keretéből. Miért?
A legfontosabb oka már elmúlt, ezért arról már nem kell beszélni. A nyári műtétet azért vállaltam be, hogy tudjak játszani. Németországba utaztam ki egy specialistához, ő operált meg. Az NB III-as csapatban játszottam, de az a jelek szerint nem lehetett eléggé meggyőző... Utána meg jött a koronavírus.

Fogadjátok a Kisvárdát, mentek Diósgyőrbe, fogadjátok az Újpestet, majd a válogatott meccseket követően utaztok Zalaegerszegre. Finoman fogalmazva is fontos meccsek...
Amikor Horváth Ferenc megérkezett, akkor nem volt egyszerű a Fradi ellen játszani kezdésnek. Úgy voltunk vele, ami lesz, az lesz. Utána viszont megfogalmaztuk a célokat és kitűztük az öltözőbe. Most a Kisvárda elleni mérkőzéssel foglalkozunk, utána jön a többi feladat, a többi cél. Evés közben jön megy az étvágy, így vagyunk vele. A sorsolás érdekes, a jelenlegi helyzetünk miatt érdemelnek kultikus figyelmet a következő mérkőzések. Ha a tabella elején lennénk, akkor kicsit más lenne a helyzet. A válogatott találkozók miatt lesz háromhetes szünet, mi és a többi csapat is tovább tud majd formálódni, alakulni.

Soha nem fordult meg a fejedben, hogy másik csapatban futballozzál?
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ilyen soha nem történt meg velem. Úgy néz ki, az élet van, amikor elvesz dolgokat, de van, amikor meg visszaad. Nem tudom már, hogy mi lett volna a nyáron, ha nem változik meg a helyzet, de a döntés továbbra sem csak az én kezeimben van. Egyébként konkrét megkeresés soha nem érkezett az irányomba. Az emberek viszont érdeklődnek más világok felé, így én is, nyilván a külföldre gondolok, de ismétlem, konkrétum soha nem történt.

Az MTK ellen a csapatkapitány Hidi Patrik és a válogatottnál is számításba vett Baráth Botond sem léphetett pályára. Viszont a mérkőzés döntő részében tudtátok őket pótolni.
A játékoskeretünk mély, van bőven merítési lehetőség. Csak eddig nem tudtuk kihozni, ami bennünk van. Pár hete viszont megkaptuk a szükséges mentális támogatást Horváth Ferenc érkezésével. Egészséges a versenyhelyzet, így mindenkinek szívnia kell magát.
 

Legfrissebb híreink