Kirobbanó formában van a Honvéd - ELŐZETES

A történelem nem sok jót sejtett a Paks számára.

Forrás: Paks

A válogatott szünet után újra dübörög az NB I, a Paks a fővárosba látogat, A Honvéd látja őket vendégül.

Eddig 32-szer találkozott egymással a két csapat, a pályaválasztás a kispestieket segítheti. Pályaválasztóként a vörös-feketék eddig 8-szor arattak győzelmet, 7 döntetlen és egy paksi siker mellett. A Honvéd ráadásul kiváló formában is van, legutóbbi 4 bajnokijukat egyaránt megnyerték. Jelenleg a tabellán az 5. helyet birtokolják, de csak egyetlen pontra vannak lemaradva az előttük tanyázó Puskás Akadémiától.

Giuseppe Sannino így nyilatkozott a meccs előtt:

„Két hét után játszunk újra tétmérkőzést, ami mindig egy nehéz helyzet, főleg mert jó formában, lendületben voltunk, és ilyenkor a szünet megtöri a meccsritmust. Ha a Paksról beszélünk, nem lehet elmenni a kellemetlen nyári emlék mellett, nemcsak a vereség miatt fájó az a találkozó, hanem azért is, mert akkor a játékunk sem tetszett, ezért most becsületbeli ügyként tekintünk a szombati bajnokira, mindenképpen ki akarjuk köszörülni a csorbát.”

A nigeri válogatottól visszatérő Amadou Moutar szerint a csapatjáték a siker kulcsa:

,,Meg kell ismételnünk azt a jó teljesítményünket, amit az utolsó fordulók során mutattunk. A mögöttünk álló hetekben igazi csapatként játszottunk, együtt küzdöttünk, ami azt hiszem, a győzelmeink egyik kulcsa volt. Szerintem, ha így tudjuk folytatni, akkor holnap is megszerezhetjük a három pontot, hiszen természetesen a győzelem a célunk!"

Pakson már nem annyira vidám a helyzet, mint a fővárosiaknál. 4 meccs nem tudtak nyerni, a legutóbbi fordulóban a Kisvárda ellen ikszeltek hazai pályán. Eddig 11 pontot gyűjtöttek a bajnokságban, ami ugyanannyi, mint amennyit a már kieső helyen álló ZTE szerzett. Győzelmi kényszerben vannak ez nem vitás, de nagyon nehéz dolguk lesz a Kispest ellen.

Osztermájer Gábor ezt mondta el a tálakózót megelőzően:

„Most talán a Budapest Honvéd a legjobb formában lévő csapat az NB I-es mezőnyben, így egészen biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk a fővárosban. Ugyanakkor nagyon fontos három pont a tét számunkra, így egészen biztos, hogy mindent megteszünk majd, hogy győztesként térjünk haza.”

Legfrissebb híreink