Bozsik Aréna: az első világítás próba - KÉPEK

Újabb szakasz az építkezésben.

Forrás: 1909foto.hu/Facebook

Újabb képek készültek a Bozsik Stadionról, ezúttal este. Megvolt az első világításpróba, ahogy az 1909foto.hu Facebookon megosztott képei is mutatják:

KORÁBBAN: Új szakaszhoz érkezett a kivitelezés

Október vége felé közeledve a Bozsik Stadion kivitelezése elérte azt az állapotát, hogy a létesítmény egyes területein már megkezdődhetett a takarítás. Ahogy azt korábban megírtuk, a kispesti Bozsik József Stadion a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. konzorciuma kivitelezi az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján. A munkálatok tavaly márciusban rajtoltak el - jelezte a magyarepitok.hu.

„Az épület többi részén folyamatos ütemben halad a készre festés, a melegburkolatok fektetése és a bútorozás. Az üzempróbák is fokozatosan indulnak, hogy még az idén gond nélkül megkapja az épület a használatba vételi engedélyt” – tudtuk meg Boros Bálint építésvezetőtől.

„Gőzerővel készülnek a térköves járdák és parkolók, és ami a legfontosabb, hogy a hónap elején lekerült a gyepszőnyeg is, melyet folyamatos karbantartással igyekeznek a legjobb minőségben megtartani a szakemberek” – mondta az építésvezető.

Elkezdődött a végső látványt meghatározó és a nézők tájékozódását segítő infógrafikai rendszer kialakítása, valamint a biztonsági korlátok felszerelése is.

„Terveink szerint a jövő hónapban megkezdjük a kamerák, a kivetítők és a pályavilágítás beállítását és próbáját, valamint a stadion külső díszvilágításának a próbája is elkezdődik” – fejtette ki Boros Bálint.

A projekt során létrehoznak egy 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező arénát fedett lelátókkal, amely 8200 néző befogadására lesz alkalmas. A beruházás keretében egy háromemeletes főépületet is megépítenek, ahol a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, valamint a fő kamera- és közvetítő állások kapnak majd helyet.

A lelátó alatt szociális és szolgáltató egységeket, valamint 438 parkolóhelyet alakítanak ki a szakemberek. A modern pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

A stadion a besorolása alapján a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz.

FOTÓK: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Legfrissebb híreink