Bemutatja a Vidi az új edzőjét - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Sajtótájékoztatót tartanak.

Forrás: molfehervarfc.hu

AZ MTI JELENTÉSE:

A Fehérvár FC elvárásai nem kisebbek felém, mint elődeimnél - hangsúlyozta az előző bajnokságban ezüstérmes székesfehérvári labdarúgóklub új vezetőedzője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Márton Gábor reményét fejezte ki, hogy fel tud nőni a feladathoz. Jelezte: meglepte a Vidi megkeresése, de mindenképpen bele kellett vágni, ilyen lehetőséget meg kellett ragadni.

 

Vidi: megvan az első érkező? - NB1.hu

 

 

Kérdésre közölte: Zalaegerszegen remek körülmények voltak, csak az edzősködéssel kellett foglalkozni, de Székesfehérváron más a lépték, hiszen olyan kiszolgáló személyzet van a háttérben, amit meg kell tanulnia kezelni.

Elmondta, hogy a szakmai stábban Szalai Tamás asszisztensedző és Brockhauser István kapusedző marad, két új embert hoz magával, de neveket még nem tudott mondani. Megjegyezte: a szerződése 1+1 évre szól, eredményt kell produkálnia a plusz egy év életbe lépéséhez.

Márton Gábor úgy vélte, hasonló helyzetben van, mint Egerszegen, vagyis folyamatosan meccseket kell nyerni a célokért, csak kicsit többet. Hozzátette: kiváló játékosok alkotják a Vidit, megpróbálnak olyan játékot nyújtani, hogy "a nézőtéren mindenki csettintsen".

Megemlítette azt is, hogy a külföldi edzőtábor szervezése a vírushelyzet miatt képlékeny, de a felkészülés alatt 5-6 edzőmeccset szeretnének megvívni.

Kovács Zoltán sportigazgató arról beszélt, hogy két jelöltjük volt a pozícióra, Márton Gábor mellett egy külföldi tréner, de végül a magyar szakember mellett tették le a voksot. Reményét fejezte ki, hogy az új edző eredményes lesz a csapat élén.

A szezon végén távozó Joan Carrillo vezetésével a sportigazgató szerint nem olyan eredményeket értek el, ami elvárható lett volna. A kupadöntőbe nem kerültek be, a bajnokságban a hátrányuk tovább nőtt a spanyol edző érkezése után, és a játék sem volt megfelelő, ezen felül az öltözőben elindult folyamatok is azt mutatták, hogy váltani kell.

Szerinte Márton Gábortól jobb kommunikáció, erősebb lojalitás várható, illetve az együttműködés is egyszerűbb lesz vele. A tréner karaktere és a támadófutball, amit nemcsak Zalaegerszegen, hanem máshol is játszatott, meggyőzte a klubvezetést.

Jelezte, hogy korrekt szerződést kötöttek az új edzővel, akinek a bajnokságban csak egy helyet kell előrelépnie a csapattal, nem úgy, mint a ZTE-vel, amellyel ötöt is sikerült, továbbá a Magyar Kupában elődöntő helyett nyerni kellene.

Kovács Zoltán a csapat keretével kapcsolatban elárulta, lehetnek távozók, két játékosukért is van konkrét ajánlat, ugyanakkor erősíteni is feltétlenül szeretnének.

A MOL Fehérvár FC szerdán jelentette be, hogy Márton Gábor lesz a következő vezetőedzője. Az 53 éves szakember legutóbb a ZTE FC kispadján ült, korábban a Siófok, a PMFC, a Kaposvár, a Kozármisleny és a Barcs együtteseit vezette.

Játékosként a PVSK-ban és a PMSC-ben nevelkedett, utóbbi csapatban lett profi játékos 1985-ben. Védőként és középpályásként is szerepelt csapataiban. 1990-ben a belga KRC Genk szerződtette, ahonnan a Kispest Honvédhoz tért haza, majd a francia Cannes, a PMSC, és három izraeli gárda következett (Hapoel Kfar Saba, Hapoel Petah Tikva és Hapoel Tel-Aviv) karrierjében, mielőtt újra szülővárosának csapatában játszott volna. Még egy izraeli év után (Hapoel LeZion) megint Pécsen szerepelt. A Barcsi SC-ben fejezte be pályafutását 2007-ben, előtte egy szezont az osztrák SV Güssingnél is futballozott. Magyarországon bajnok volt a Honvéddal (1992), kupagyőztes a PMSC-vel (1990), Izraelben megválasztották a szezon legjobb külföldi játékosának, kupát nyert a Hapoel Tel-Avivval (1999). 1990-1995 között 21 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, egy gólt szerzett.

A bajnokságban második székesfehérvári klub hétfőn közölte, hogy spanyol vezetőedzője, Joan Carrillo közös megegyezéssel távozik. A tréner november 27-én kezdte második időszakát Székesfehérváron, az elmúlt hónapokban 27 tétmeccsen irányította az együttest, mérlege 13 győzelem, 10 döntetlen és 4 vereség volt.

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 11 ÓRAKOR KEZDŐDIK.

10.53: A Vidi tájékoztatása szerint lehet, hogy lesz egy kisebb csúszás, az M7-es autópályán történt baleset miatt.

11.14: Kezdődik a sajtótájékoztató.

11.16: Kovács Zoltán elmondása szerint két edző volt esélyes a fehérvári kispadra, Márton Gábor és egy külföldi tréner.

11.17: Márton Gábor nagy örömmel érkezett és úgy érzi, hogy fel tud nőni a feladathoz.

11.19: Kovács Zoltán elmondta, hogy vannak jó magyar edzők, Márton Gábor az egyikük. A magyar edzőknek olyan előnyük van a külföldiekkel szemben, hogy lojálisabb tud lenni, valamint sokkal inkább a magáénak tudja érezni a csapat céljait.

11.22: Kovács Zoltán nem foglalkozott azokkal a hírekkel, miszerint veszélyben lett volna a sportigazgatói pozíciója.

11.23: Carrillo leváltására azért volt szükség, mert nem voltak elégedettek a klubnál a mutatott játékkal és az eredményekkel.

11.27: Márton Gábor elmondta, hogy még bele kell tanulnia néhány új dolog a Vidinél. Elmondása szerint a stáb még kialakítás alatt van. 1+1 évre írt alá a Vidihez, eredménykényszer van, de vállalni tudja az elé kitűzött célokat.

11.29: A játékoskeret kialakítása még nem volt téma, de a ZTE-től nem tervez magával hozni játékost Márton Gábor.

11.32: Márton Gábort nagyon meglepte a megkeresés, minimálisan vívodott magában, de nem hagyhatta ki a lehetőséget. A döntése meghozatala után megivott egy sört.

11.36: A két szakember elmondása szerint szerencs is kell a nemzetközi porondon való szerepléshez, de próbálják minél jobban felkészíteni a csapatot.

11.39: Márton Gábor szerződése tartalmaz konkrét feltételeket, amiknek teljesítése esetén léphet életbe a hosszabbítás a szezon végén.

11.41: Tervben van az edzőtábor, valamint 5-6 edzőmeccs.

11.42: Két Vidi-játékosért már tettek konkrét ajánlatott más klubok, de további mozgás is várható. Erősítések is tervben vannak.

11.43: Véget ért a sajtótájékoztató.

Márton Gábor - a Vidi új vezetőedzője | Sajtótájékoztató

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

ELŐZMÉNYEK:

ÍME, A VIDEOTON BEJELENTÉSE:

,,Szerda délután hivatalossá vált, hogy Márton Gábor lesz a MOL Fehérvár FC következő vezetőedzője. Az 53 éves szakember legutóbb a ZTE FC kispadján ült, korábban a Siófok, a PMFC, a Kaposvár, a Kozármisleny és a Barcs együtteseit vezette. 

Játékosként a PVSK-ban és a PMSC-ben nevelkedett, utóbbi csapatban lett profi játékos 1985-ben. Védőként és középpályásként is szerepelt csapataiban. 1990-ben a belga KRC Genk szerződtette, ahonnan a Kispest Honvédhoz tért haza, majd a francia Cannes, a PMSC, és három izraeli gárda következett (Hapoel Kfar Saba, Hapoel Petah Tikva és Hapoel Tel-Aviv) karrierjében, mielőtt újra szülővárosának csapatában játszott volna. Még egy izraeli év után (Hapoel LeZion) megint Pécsen szerepelt. A Barcsi SC-ben fejezte be pályafutását 2007-ben, előtte egy szezont az osztrák SV Güssingnél is futballozott. Magyarországon bajnok volt a Honvéddal (1992), kupagyőztes a PMSC-vel (1990), Izraelben megválasztották a szezon legjobb külföldi játékosának, kupát nyert a Hapoel Tel-Avivval (1999). 1990-1995 között 21 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, egy gólt szerzett.

 

Már ma meglehet a ZTE magyar vezetőedzője - NB1.hu

 

 

"Folyamatosan figyelemmel követjük a magyar edzői kar működését, hiszen a magyar futball építése és felemelkedése nem lehet sikeres nélkülük. Üde színfoltja volt az NB II-es bajnokságnak a Márton Gábor által vezetett Siófok a maga megalkuvást nem tűrő, felszabadult, bátor támadófocijával és Gábor ezt Zalaegerszegen is folytatni tudta az NB I-ben is, miközben nagyon komoly nyomás volt a csapaton a kiesés elkerüléséért folytatott harcban. Ha a ZTE FC esetében nagy nyomásról beszélünk, akkor a Vidinél ez méginkább igaz. Szép és nagyon nehéz feladat előtt áll, de biztosak vagyunk abban, hogy meg fogja oldani. Sok beszélgetés után körvonalazódott, hogy ő az egyik fő jelöltünk és végül rá esett a választásunk. Örülünk, hogy egy tehetséges magyar edző kezébe adhatjuk a Vidi szakmai irányítását, sok sikert kívánunk neki!" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató. 

"Nagyon örülök, hogy a MOL Fehérvár FC vezetőedzője lehetek, de azt is tudom, nagy feladat előtt állok. Azért dolgozik az ember, hogy előbb-utóbb egy olyan csapatot vezethessen, mint a Vidi, aki nemzetközi porondra készül, itthon pedig a bajnoki címért és a Magyar Kupáért küzd. Kicsit váratlanul ért a megkeresés, de nagyon boldoggá is tett. Ezt az ajánlatot pedig nem lehet visszautasítani. Várom a közös munkát, remélem, hogy fel tudok nőni a feladathoz és sikeres szezont produkálunk!' - fogalmazott Márton Gábor, a Vidi új vezetőedzője."

Legfrissebb híreink