Aggódik Mészöly Kálmán: a legenda állapotáról beszélt a fia

Rossz emlékek tértek vissza.

Forrás: MTI

Úton-útfélen hallhatjuk, olvashatjuk azt a kérést, hogy aki teheti, maradjon otthon. A koronavírussal fertőzött emberek száma sajnos napról napra növekszik Magyarországon is. 

Mészöly Kálmán két éve küzd különböző betegségekkel, a Szőke Sziklának a szívével és a vérnyomásával is voltak problémái. A 61-szeres válogatott futballista fia, Mészöly Géza a Ripostnak elmondta, hogy apja ebben a helyzetben nem mehet sehova.

"Habár a Mészöly focisuli tízéves szülinapi partiját február végén tartottuk, biztonsági okokból, már azon sem vett részt apu. Utólag azt mondom, jól tettük, hogy így döntöttünk. Két hónapja folyamatosan otthon van, nagyon figyelünk rá. Nem annyira változatos az élete, de el kell fogadnia" - nyilatkozta Mészöly Géza. 

Nemzet Sportolója: megvan a döntés időpontja - NB1.hu

 

Mészöly Kálmán nehezen viseli a mostani szituációt, amely régi traumákat idézett elő. Mészöly Géza elmondta, édesapja ugyan aggódik, de bízik benne, hogy hamarosan minden visszatérhet a régi kerékvágásba.

"Apu megijedt, régi, háborús traumákat idéz számára a jelenlegi helyzet. A kijárási tilalomra emlékezteti, amit a II. világháborúban gyerekként átélt. Egyrészt nagyon aggódik, másrészt viszont bízik benne, hogy jön a nyár, és addigra elmúlik ez a helyzet" - fogalmazott Mészöly Géza, aki hozzátette, nehéz rávenni az apját a mozgásra. "Próbáljuk rávenni a tornára, mozgásra. Néha ugyan tekeri a szobabiciklit, de nehéz ügy. Telefonon tartja a kapcsolatot az orvosával, szerencsére most nem kell kontrollra járnia" - zárta mondandóját Mészöly.

A 78 esztendős Mészöly Kálmán játékosként négyszer nyerte meg a magyar bajnokságot. Tagja volt az 1964-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatottnak. Szövetségi kapitányként 61 alkalommal irányította a nemzeti együttesünket. 

Sport365.hu - Törőcsik és a Mágikus Újpesti Dózsa

 

Legfrissebb híreink