nb1.hu

2024-es Eb: Marco Rossi gyorsreakciója a sorsolás után

Értékelt a szövetségi kapitány.

Elkészült a 2024-es, németországi Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztása. A magyar válogatott a 2. kalapból a szerbeket, a 3.-ból a montenegróiakat, a 4.-ből a bolgárokat, az 5.-ből a litvánokat kapta ellenfélként.

Vasárnap délben kisorsolták a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak beosztását Frankfurtban. A selejtezőkön a házigazda jogán Németország nem vesz részt, Oroszország európai sorozatokból való kizárását követően így 53 válogatott küzd majd a kontinenstornán való részvételért, közülük 23-an jutnak ki a tornára.
 
A magyar válogatott története során először az 1. kalapból várhatta a sorsolást, ez egyben azt is jelentette, hogy az elsők között húzták ki a vasárnap délben kezdődő sorsoláson.


 
Magyarországot Gianluca Zambrotta húzta ki az első kalapból, méghozzá a G csoportba, amelyben a mieinken kívül négy másik válogatott szerepel majd. A második kalapból a szerb válogatottat került a csoportba, a harmadikból Montenegró, a negyedikből Bulgária, az ötödikből pedig Litvánia.
  
Az azonos csoportban lévő csapatok oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg egymással, és mindegyik csoportból az első két helyezett kvalifikálja magát a 2024-es Európa-bajnokságra, a fennmaradó három helyért pedig rájátszásban küzdenek meg az oda bejutó válogatottak 2024 márciusában. 
 
Az adott csoportokon belüli meccsbeosztásokat még a mai nap elkészíti és nyilvánosságra hozza az UEFA. A selejtezőket 2023 márciusában, júniusában, szeptemberében, októberében és novemberében játsszák, minden említett hónapban két-két játéknapot rendeznek. 
 
– Lehetett volna sokkal nehezebb csoportunk, de természetesen ennél jobb csoportot is el tudtam volna képzelni – mondta a frankfurti sorsolást követően Marco Rossi szövetségi kapitány. – Nem szabad, hogy megtévesszen bárkit is, hogy bennünket sorsoltak a legerősebb kalapból, hiszen a szerbek a világranglistán előttünk állnak, és kint lesznek a világbajnokságon is. A szerbek mellett a montenegróiakat és a bolgárokat is ismerjük a közelmúltból az egymás elleni mérkőzéseinkről, ám az ellenük elért eredményekből nem lehet kiindulni, mert két-három év alatt nagyon sokat változhatnak az erőviszonyok a mai labdarúgásban. Nehéz mérkőzések várnak ránk, meccsről meccsre kell előre gondolkodnunk a selejtezők során, és ahhoz, hogy eredményesek legyünk, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk az összes találkozón.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC