nb1.hu

Edzőváltás a Vidinél: így követték a híreket a szurkolók, akik már a taktikai felállásokat is sejtik

Kiesést érő, 11. helyről várja a MOL Fehérvár FC a szombat esti, Honvéd elleni rangadóját. A kispestiek éppen a Vidit előzik meg a tabellán 1 ponttal. Fehérváron edzőváltás történt a héten. A Huszti Szabolcs-Toldi Gábor párosnak megköszönték az eddigieket. A helyükre Bartosz Grzelak érkezett, aki 2025. június 30-ig érvényes szerződést kötött a klubbal.

HÍRKÖVETÉS

A Paks elleni 2-1-es vereséget követően már szinte borítékolható volt, hogy a Huszti-Toldi páros nem fogja többet vezetőedzőként irányítani a csapatot. Több sportoldalon megjelentek cikkek, amik szerint az egykori sikeredző, Marko Nikolics veszi át a csapat irányítását.

Felröppentek más nevek is lehetséges érkezőként. A német Thorsten Fink, Pintér Attila és a fiatal svéd Bartosz Grzelak…

Nikolic mestert senkinek sem kell bemutatni és a szurkolók döntő többsége őt választotta volna. Viszont arra volt nagyobb esély, hogy nem ő lesz a befutó. Egyes hírek szerint Marko csak a nyártól vette volna át a csapat irányítását, ami jelen esetben nem lett volna megoldás a problémánkra!

Aztán egyre inkább felerősödtek a hírek, hogy az első számú esélyesnek a svéd tréner számít.

Bartosz Grzelak

Róla tudni kell, hogy 2009 és 2011 között az IK Frey Taby másodedzőjeként dolgozott, majd öt és fél éven keresztül a klub vezetőedzője volt. 2017-ben az AIK másodedzője lett. Ezt követően a svéd U21-es csapat másodedzőjévé nevezték ki. Innen 2020-ban vezetett az útja az AIK kispadjára, ahol az első teljes szezonjában rossz gólkülönbségnek köszönhetően a második helyre vezette a csapatot. 2022-ben távozott a svéd csapattól, ahol 80 tétmérkőzéséből 41 győzelem és 18 döntetlen mellett csak 21-szer kapott ki a csapata.

A hozzánk történő kinevezéséig több ajánlata is volt, de ezeket rendre elutasította. Csapatunkhoz 2025 nyaráig kötelezte el magát. Elmondása szerint nagy potenciált lát a klubban, és bízik a csapatban, a kitartó munkában és abban, hogy sikerül az együttest benntartani az NB I-ben.

2020-ban hasonló körülmények várták az AIK-nál így van némi tapasztalata az ilyen helyzetben. Mi, szurkolók is nagy reményekkel várjuk a folytatást és bízunk abban, hogy a csapat összekapja magát és elindul felfelé a tabellán.

Mindenesetre nem fog unatkozni, nagyon sok és kemény munka vár rá!

A TAKTIKA

Az új vezetőedzőnkről tudni kell, hogy a 4-4-2 a kedvelt felállása. Ezen felül 4-2-3-1 illetve 4-3-3-at játszatott még korábbi csapatainál.

Lendületes, gyorspasszos, a védekezésből a támadásba gyors átmenetekkel történő, stabil védekezésre alapuló felfogásra lehet számítani tőle.

Hajrá, Vidi! Hajrá, Fehérvár!!!