nb1.hu

Feljutott az MTK: lecsó, legénybúcsú és Celtic segédedzőjének a fia

1-0-s győzelmet aratott csapatunk az MTK Budapest a Kazincbarcika ellen a NB II utolsó előtti fordulójában. Szurkolótársaimmal megnyugodhattunk végre, mert ezzel eldőlt, hogy visszatérünk az NB I-be. A párharcot és a szurkolást egy brit legénybúcsús társaság tarkította, a lefújás után pedig érkezett a megérdemelt lakoma.

ELŐKÉSZÜLETEK

A mérkőzést megelőzően már jó korán, délelőtt 11-kor találkoztam egyik cimborámmal, szurkolótársammal, hogy elkészítsük a szezonzáró kajálásra az ételt, ami mondhatni már saját recept szerint 50%-ban lecsó, 50%-ban pörkölt volt. A zord időjárási körülmények sem tántorítottak el bennünket. Kitartóan főztük a stadionnal szemben a betonplaccon a „lecsót”.

Megállapítottuk, hogy pont kezdősípszóra fog elkészülni az ennivaló. Ez így is lett. Csak 5 percet késtünk a meccsről, de az pont elég volt, hogy lemaradjunk a találkozó egyetlen góljáról.

HADREND

Horváth Dávid mester húzott egy bátrat a formáció terén, mert a srácokat 3-5-2-es támadó felállásban küldte a pályára. Merész a 3 védős felállás, de én abszolút örültem neki. Korábban is érdemes lett volna ezzel kísérletezni.

A MECCSRŐL

Mint fentebb említettem, lemaradtunk az egyetlen gólról, amely a mérkőzés 5. percében született. Egy barcikai kezezés következtében a bíró tizenegyest ítélt csapatunk javára, amelyet Zsóri Dániel higgadtan értékesített. Ezzel nagyon hamar előnyhöz jutottunk, és ez elég is volt a győzelemhez.

ELSŐ FÉLIDŐ

Az első félidő jelentékeny részében domináns, labdatartó focit játszottunk. A védelmünk is fel volt tolva a szokásosnál jobban. A széleken Kovács és Kapronczai sok ügyes megoldást választott, több párharcot is megnyertek. Ezekből a támadási kísérletekből ugyanakkor nem születtek további gólok.

A félidő utolsó negyedórájára visszavettünk a kezdeti lendületből, és az ellenfél levegőhöz jutott a pályán. 30 perc kellett hozzá, hogy a Kazincbarcika helyzetet dolgozzon ki. Majd a 43. percben Rácz Gergő védett óriásit és mentett meg minket az egyenlítő góltól.

A szünet előtt még volt egy fontos pillanata a küzdelemnek. Némót buktatta az utolsó KBSC védő, Szekszárdi, akit a játékvezető habozás nélkül kiállított, ezzel csapatunk emberelőnybe került a hátralévő félidőre.

MÁSODIK FÉLIDŐ

A második játékrész különösebben említésre sem méltó. Teljesen visszafogottan játszottunk, értelemszerűen az volt a cél, hogy bekkeljük ki ezt a 45 percet és legyen meg a feljutás. Illetve, hogy még véletlenül se sérüljön meg senki feleslegesen. Persze megértem azokat a szurkolótársaimat, akik támadófocit vártak, pláne, hogy emberelőnyben is voltunk. És az is igaz, hogy volt pár húzós pillanat, amikor a barcikaiak egyenlíthettek volna, és csak Rácz kapus lélekjelenlétén múlott a helyzet. De szerencsére az eredmény maradt, ami volt. 1-0-s diadal számunkra. És ezzel visszatértünk az élvonalba!

LEGÉNYBÚCSÚ

Egy legénybúcsúzó társaság csatlakozott a szurkoláshoz a szektorunkban. Köztük volt egy régi MTK-s, Fotex-mezes fiatal srác is, akiről mint kiderült, az édesapja volt annak a Celtic FC-nek a segédedzője, amely ellen 2003-ban, azaz 20 éve játszott az MTK Bajnokok Ligája selejtezőt.

MEGKÖNNYEBBÜLÉS

A hármas sípszó mindannyiunk számára megnyugvást jelenhetett. Nagy kő esett le a szívemről ebben a pillanatban. Visszatértünk!

Egy Újpest-szurkoló haverom azonnal írt nekem, hogy őszintén kívánja, hogy ne járjunk úgy, mint a Vasas, hogy megint kiesünk. Annyit reagáltam neki, hogy ez rajtam nem fog múlni. Én tiszta szívből fogok jövő szezonban is szurkolni az MTK-nak.

Elégedetten távozhattunk a Hidegkutiból elfogyasztani a megérdemelt étket az egész szezon alatt kitartó szurkolásért.

Köszönöm szépen még egyszer Horváth Dávidnak, hogy visszakormányozta szeretett klubomat az NB I-be. Nem volt zökkenőmentes a szezon. Két hullámvölgy is volt benne, de a végén megnyugodhattunk. Újra NB I-es csapat az MTK. Innentől kezdve ehhez mérten kell a nyár folyamán cselekedni, edzeni, készülni, játékosokat igazolni. Hogy a csapat az MTK nevéhez méltóan helyt tudjon állni, és ne valljon szégyent.

Mindörökké, csak a Kék-fehér!

EMLÉKEZTETŐ
Merkantil Bank Liga
37. FORDULÓ

MTK–KAZINCBARCIKA SC 1–0

MTK:

Rácz G. – Kocsis G., Szépe, Bobál D. – Thiam – Kovács Mátyás, Kata (Varju B., 88.), Horváth A. (Bognár I., 61.), Kapronczai (Vadnai D., 61.) – Zsóri (Molnár Á., 81.), Németh K. (Futács, 80.).

Vezetőedző:

Horváth Dávid

KAZINCBARCIKA:

Megyeri I G. – Szemere B. (Kurdics, 57.), Szekszárdi M., Heil, Lippai T., Süttő – Nagy J. (Székely K., a szünetben), Kovács B. (Szabó B., 57.) – Ádám F., Pálinkás (Hleba, 75.), Csatári (Puska P., 75.).

Vezetőedző:

Csábi József

Gólszerző:

Zsóri (5. – 11-esből)

Kiállítva:

SzekszárdiM.(45.)

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC