nb1.hu

Nagy rangadón van túl az MTK, a bíró pedig tévedhetetlen

Csapatunk, az MTK Budapest 1-1-es döntetlent játszott az NB II-es tabella harmadik helyén álló FC Ajka ellen április utolsó napján, a bajnokság 35. fordulójában. Mivel a DVTK győzött a Csákvár ellen, ezzel eldőlt a bajnoki cím sorsa a javukra. Feljutásunk az elkövetkező fordulókban válhat biztossá.

Brusztos, jó focit láthattunk végre az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ilyenre meccsek óta nem volt példa.

JÓ FOCI

Az első félidőben az MTK kivárta a megfelelő pillanatot a gólszerzésre. Az ajkaiak az első 25 percben ugyan domináltak, de nem tudták gólra váltani helyzeteiket.

Csapatunk ezt kihasználva a 35. percben megszerezte a vezető gólt Kata Mihály révén. Egy nagyszerű kényszerítő után Kata a kapus mellett elgurította a labdát a kapuba. A gólpasszt Németh jegyezte.

Ezután átvettük a kezdeményezést, és sorra alakítottuk ki a helyzeteket. További gól ugyan nem született, de érezhető volt a fölényünk a félidő végére.

Bátran támadtunk, megnyertük az egy az egy elleni párharcokat, bevállaltuk a cseleket. Egy szóval remek volt a játékunk.

Ami kérdés maradt számomra, hogy miért kellett még az első félidőben lecserélni Stiebertet, és helyette Kisbogeszt beállítani, aki most nem volt kezdőcsapatban.

A szünetre egygólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe csapatunk.

LEJT A PÁLYA AZ AJKÁNAK?

A második félidőt keményen kezdte az Ajka, ahogyan az első 45 percet is. Sok párharc és kemény összeütközés jellemezte a félidő elejét.

Helyzeteink sajnos nem voltak nekünk, de becsülettel fociztunk végig. Látszott minden játékosunkon, hogy most a győzelem a cél, ahogy ígérték nekünk az előző forduló után.

A 65. percben viszont szerencsétlen helyzetbe került csapatunk. Egy vitatható góllal egyenlített az Ajka. A visszajátszásból látszik, hogy Dragóner Filip valószínűleg kézzel kotorta be a labdát a gólvonalon túlra, és a támadás is eleve lesen indult. A bíró nem változtatta meg álláspontját. VAR pedig a magyar másodosztályban nincs. Itt még a régi iskola érvényesül. A játékvezetőé a végső szó. Az van, amit és ahogyan ő és a két partjelző döntenek.

És a régi idők focijában benne volt, hogy a spori téved. Ezt el kell fogadni.

Ezután volt még néhány megkérdőjelezhető bírói ítélet. Például az, hogy az Ajka kapusa óriásit lökött az egyik játékosunkon. Ezért véleményem szerint azonnali piros lap járt volna.

Mindezek ellenére voltak helyzeteink, amiket ki kellett volna használnunk. Be kellett volna lőnünk őket, és akkor most nem kellene azzal mentegetőznünk, hogy a bíró az ellenfélnek fújt. Én nem akarok ítélkezni. Ezek a tények. Mindenki megnézheti a mérkőzést, visszajátszásokkal együtt.

Kék-fehér mezes játékosaink nem tudták érvényesíteni a taktikájukat az egyenlítő gól után. Nagyon sok pontatlan beadás ment oda, ahol nem volt senki. Több játékosunk inkább túlcselezte magát, mintsem, hogy elvállaljon egy távoli lövést.

Mindezek összessége eredményezte az 1-1-es döntetlent. Azt kell mondjam, hogy ugyan nem nyertünk, de legalább látszott a fiúkon, hogy akarnak, küzdenek, elszántak. A mérkőzés felét legalább kontrolláltuk. Csak hát a focit gólra játszák, a helyzeteket meg be kell rúgni.

KÖVETKEZŐ FELADAT

A 36. fordulóban Pécs városába utazunk. A PMFC nem lebecsülendő ellenfél. Abszolút háromesélyes találkozó vár ránk. De kifogás nem lehet. Nyernünk kell a feljutásért, az MTK-ért, a mezért, a címerért. A bajnoki cím már elúszott, de ha győzünk a Pécs otthonában és hozzuk a kötelezőt Pesten a Kazincbarcika ellen, akkor biztos a feljutás. Üldözőnknek, az Ajkának könnyebb dolga lesz, de nekünk csak és kizárólag magunkra kell koncentrálnunk.

Irány Pécs! Hajrá MTK!

Merkantil Bank Liga 35. Forduló
MTK BUDAPEST–FC AJKA 1–1 (1–0)

MTK:

Rácz G. – Poór (Vadnai, 77.), Szépe, Bobál D., Varju – Kata, Kocsis G., Stieber Z. (Bognár I., 41.) – Palincsár (Spalek, 68.), Németh K. (Zsóri, 77.), Kovács Mátyás.

Vezetőedző:

Horváth Dávid

Ajka:

Horváth D. – Görgényi, Tar, Kenderes, Csemer (Présinger, 71.) – Zsolnai R., Tajthy T. (Rabatin, 63.), Csizmadia Z., Sejben (Gaál B., 79.) – Berzsenyi (Doncsecz, 63.) – Szarka Á. (Dragóner F., 63.).

Vezetőedző:

Jeney Gyula

Gólszerző:

Kata (35.), ill. Dragóner F. (65.)

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC