nb1.hu

Elmaradt a 100 fekvőtámasz az MTK szolid győzelme miatt

Bableves és molinó Antal Bá, az Ultras MTK elhunyt szurkolójának emlékére. Szurkolói élménybeszámoló az MTK Budapest–Szentlőrinc (2-0) mérkőzésről.

KEZDÉS ELŐTT

Már javában főzzük szurkolótársainknak a mérkőzés utáni étket a Netovább előtt, amikor elkezdenek szép lassan szállingózni az emberek. Mindenkit megcsap a készülő bableves illata. Én pedig fogom magam, és elkezdem kérdezgetni ultratársaimat, hogy mit várnak a másfél óra múlva kezdődő mérkőzéstől őszintén, cenzúramentesen. Hogy fog teljesíteni szeretett csapatunk?

Először Tama szólal meg, és elmondja magáról, hogy ő maga egy híresen pesszimista ember az utóbbi időben, a csapattal kapcsolatban, ennek ellenére 4-1-es győzelmet remél. Radó számára neuralgikus pont a nyári 3-3-as döntetlen. Elmondása szerint még ki sem ért a stadionból, mert hamarabb el kellett mennie, már 3-3 volt az állás. Most nyögvenyelős győzelemre számít.

Erre Jackson, Mózi és András egyaránt rávágják, hogy nem kell aggódni, sima 3-0-s siker lesz.

Mózi elmondja ugyan, hogy az első félidő nehézkes lesz, de egy ponton ki fog szakadni a gólzsák. Trasi és Endre csatlakoznak az előttük szólókhoz, és szintén gólzáporos, nagy diadalt jósolnak, jó játékkal. Egyedül Nándi mondja rezignáltan, hogy ő már semmit se vár a csapattól.

Közben lassan elkészül a bableves, amit elrakunk meccs utánra, én pedig odabattyogok Erikához, a Netovább mindeneséhez, és feladok 5 tippmix szelvényt, amelynek tippjeit barátom és szurkolótársam, Zsófi állított össze nagy műgonddal, mert ő Dublinba ment kiruccanni, ennek megfelelően nem tudott ott lenni a meccsen, és fogadni sem tudott.

Róla tudni kell, hogy az MTK meccsei és a fogadások lételemeinek számítanak.

ELSŐ FÉLIDŐ

A mérkőzés jó iramban kezdődött. Nagy öröm volt tapasztalni, hogy az első negyedórában nem kaptunk gólt, ahogy ez sajnos az utóbbi időben lenni szokott. A vendégcsapat az első félidőben nem tudta Rácz Gergő kapusunkat megdolgoztatni, mert kaput eltaláló lövésig sem jutottak el. Részünkről nem egy, nem is két helyzet alakult ki, de a korábban nálunk futballozó Bese Balázs bravúrosan védte, Nagy Zsombor, és Horváth Artúr próbálkozásait.

Ekkor két dolog jutott az eszembe. A szurkolói ankéton Horváth Dávid vezetőedzőnk azt nyilatkozta, hogy Medgyes Sinan azért nem fért bele az elképzeléseibe, mert nem kalkulál felfutó szélső védővel. Ennek ellenére, Nagy Zsombor az első félidő alatt folyamatosan felfutó szélsőként viselkedett, teszem hozzá elég jól áll neki ez a szerep.

A másik, hogy miért van az, hogy sokadjára tapasztalom, hogy elmegy tőlünk egy játékos, aki nálunk borzalmasan játszik, majd hirtelen elkezd jól teljesíteni egy másik csapatnál. Jelen esetben Bese Balázsra gondolok.

 

Molinóval és szurkolással emlékeztünk meg Antal Bá-ról, elhunyt szurkolótársunkról, akiről nekrológom itt az NB1.hu-n jelent meg. Híres rigmusát kántáltuk. „Akárhogy is fáj, az MTK a sztár!”, illetve ezt átalakítva a tiszteletére:

Akárhogy is fáj, Antal Bá a sztár!

A félidő 0-0-val záródott. Véleményem szerint ekkor még csapatunk nem oldódott fel annyira, hogy eredményes legyen, de azt üdvözítő volt látni, hogy mi sem kaptunk gólt, és kezd kirajzolódni, hogy a vezetőedzőnk sikeresen megvalósítja a középső zónás védekezést játékosainkkal.

MÁSODIK FÉLIDŐ

A második félidő első felében különvonultunk személyi edzőmmel, és szintén B szektorbéli „bűntársammal” Z. Zolival egy rapid, szakmai tanácskozásra, hogy mit lehetne tenni azért, hogy csapatunk gólokat termeljen az elkövetkező 45 percben. Felkészített lelkileg arra is, hogy ha kikapunk, akkor 100 fekvőtámasz lesz a jutalmam a következő edzésen, úgy hogy már csak ezért is hangosabban szurkoltam.

Ezek a várt gólok meg is érkeztek, az 55. percben az első, a félidőben csereként beállt Zuigéber Ákos részéről, majd a meccs hajrájában Bognár István briliáns megmozdulással talált az ellenfél kapujába. Így 2-0-ra nyert csapatunk az MTK.

ÜNNEPI VACSORA

Elégedetten érkezett mindenki a Netovábba elfogyasztani a győzelem és erős szurkolás utáni, jól megérdemelt bablevest.

Többen már a Mezőkövesd elleni, szerdai kupameccsről értekeztek, hogy ez már egy jóval keményebb csata lesz, de mindenféleképpen a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény.

A bableves mindenkinek ízlett. András szurkolótársammal megint büszkék lehetünk magunkra, úgy néz ki a tábor megtart minket szakácsnak.

 

A meccs kulcspillanata: Az MTK stabilizálódó mezőnyjátéka

 

Az MTK magabiztos, de visszafogott győzelméhez elengedhetetlen volt a középpályásaink, és a védelmünk jó teljesítménye. A mutatott játék alapján Horváth Dávid elképzelései kezdenek beérni.

Támadójátékban lehetnénk még ugyan bátrabbak, de azt is hozzá kell tenni, hogy két bődületes kapufánk volt, és Bese Balázs nem egyszer kivédte a csatáraink szemét. Összességében megérdemelt a 3 pont.

Jegyzőkönyv

Merkantil Bank Liga 21. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–SZENTLŐRINC 2–0 (0–0)

 

MTK

Rácz G. – Varju, Szépe, Bobál D., Nagy Zs. (Poór, 71.) – Kata, Horváth A. (Kocsis G., 80.) – Stieber Z. (Zuigéber, a szünetben), Bognár I., Kovács M. (Molnár Á., 90+1.) – Németh K. Vezetőedző: Horváth Dávid

SZENTLŐRINC

Bese Balázs – Farkas M., Havas, Tamás L., László D. – Pintér Á., Papp G. B., Daróczi, Rétyi (Csörgő, 74.) – Radosevic (Mahler, 87.), Taipi (Novák Zs., 65.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Gólszerzők

Zuigéber Á. (55.), Bognár I. (89.)

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC