nb1.hu

Nagy gondok a Honvédnál: Horváth Ferenc megszólalt

Eldöntheti-e a bajnokságot a koronavírus?

Mint arról beszámoltunk, a Honvédnál lefújták a Törökországba tervezett edzőtábort, hiszen a játékosok és a stábtagok közül is többen elkapták a koronavírust. A jelenlegi helyzetről a klubhonlapnak Horváth Ferenc vezetőedző nyilatkozott – ebből idézünk.

"Hogyan érinti a munkát, hogy több játékos is kiesett koronavírus-fertőzés miatt?

Nagyon megnehezíti, hétfőn például tizenkét mezőnyjátékosnak tudtam edzést tartani, közülük is három fiatal volt, szóval a betegségek miatt sok mindent át kellett szervezni. Piszok nehéz úgy taktikát gyakorolni, ha ennyien vagyunk, nem túlzás tehát azt mondani, hogy dugába dőlt minden, amit terveztünk. Nagyon sajnálnám, ha a bajnokság végkimenetelét a vírus döntené el, az viszont már most is egyértelműen látszik, döntőnek bizonyul majd, hogy ki és mennyire tud alkalmazkodni az adódó szituációkhoz. Nekünk is át kell vészelni ezt az időszakot, várjuk, hogy visszatérjenek a hiányzók, addig pedig próbálunk alkalmazkodni ehhez a helyzethez.

A törökországi edzőtábor törlésével négy felkészülési mérkőzés is kútba esett, ezeket miként tudjuk pótolni?

Nagyon nehéz ellenfeleket találni, hiszen amely csapatok eredetileg sem terveztek utazni, azoknak már lekötött meccseik voltak, míg a másodosztályú együtteseknek külön kell tesztelni a mérkőzések előtt. Ezért elsősorban az itthon maradó NB I-es csapatokkal lehet gyakorolni. Ami a szombatra tervezett találkozót illeti, vékonyan, de ki tudok jelölni egy kezdőcsapatot, bár sok mozgásterem nincs a hiányzók miatt.

Mi a legfontosabb a mostani időszakban?

Fontos, hogy ne essünk pánikba, próbáljunk hasonló jellegű munkát végezni, mint amit eredetileg is terveztünk, hogy minél jobb állapotban legyenek azok, akik most velünk dolgoznak, bízva abban is, hogy nem lesznek újabb fertőzöttjeink. Természetesen szigorú szabályok vannak, mindent megteszünk, hogy elkerüljük a további megbetegedéseket, viccesen azt is mondhatnám, hogy most minden játékosunk megtanulhat mosni. Egyértelmű, hogy akárcsak a pályán a pályán kívül is fegyelmezettnek kell lennie mindenkinek.

Több fiatal akadémista (Benczenleitner Barna, Dúzs Gellért, Keresztes Noel, Kerezsi Zalán, Szabó Tibor és Szűcs Tamás) is az első kerettel tréningezik, a többségük már ősszel is megfordult a nagyoknál, milyen a benyomásaid az ifjakról?

Nagyon jók! Kellő alázattal végzik a dolgukat, próbálják a maximumot nyújtani, és nem csak a vírushelyzet miatt kerültek közelebb az első csapathoz, hanem mert úgy gondoljuk, többet tudnak tenni a Honvédért, mint azok a játékosok, akik nem annyira érezték maguknak ezt a projektet. De azt is tegyük hozzá, hogy ebben a tizenkét csapatos bajnokságban nem könnyű fiatalt beépíteni, a mezőny eleje a dobogóért, a többiek pedig a kiesés elkerüléséért küzdenek. Nincsenek olyan mérkőzések, amikor nyugodtabban bevetheted a fiatalokat, de tehetséges srácokról van szó, törekszünk arra, hogy lehetőséget kapjanak, hogy be tudjuk építeni őket az első csapatba."

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC