nb1.hu

Újpest-Basel: csak azért is jobb volt a francia a brazilnál

Kár, hogy nem lett vége a szünetben.

ÚJPEST-BASEL 1-2

Michael Oenning, az Újpest mestere tényleg kiváló taktikus!

Megbizonyosodhattunk vele kapcsolatban erről már akkor is, amikor a Vasas vezetőedzőjeként, idény közben átvéve a piros-kékeket, csodával határos módon benntartotta azt a gárdát, amit már mindenki jó alaposan lesajnált, de rá egy évre is, amikor bejutott az angyalföldiekkel a kupadöntőbe, a bajnokságban meg harmadik lett.

Arról meg ugye nem ő tehetett értelemszerűen, hogy eladták a kezdőcsapatát a nyári átigazolási időszakban és kiesés lett a vége.

Oenning az Újpestet is benntartotta kezdésnek úgy, hogy megnyerte a lilákkal a Magyar Kupát, taktikus, okos, szervezett, sokszor szemre is tetszetős játékkal.

Viszont az sem először bizonyosodott be, hogy ért a kommunikációhoz is. Történt ugyanis, hogy a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón, egy nappal a kezdés előtt arról nyilatkozott, hogy szerinte nem lesz szemet gyönyörködtető a mai mérkőzés, mert inkább küzdelmes lesz.

Újpest-Basel: megjelentek a svájci huligánok, közbeléptek a zsaruk is – képek, videók – NB1.hu

 

Ehhez képest, a lehetőségekhez mérten, izomból belekezdett az Újpest, alakította ki az esélyesebbnek tartott Basel ellen a helyzeteket úgy, hogy Pauljevic még a kapufát is eltalálta.

Mindezt azok után, hogy a tavalyi házi gólkirály, Giorgi Beridze sérülés miatt nem játszhatott, ez már tudott volt tegnap, de a kezdésre az is egyértelművé vált mindenki számára, hogy combsérülés miatt, Stieber Zoltán sem lesz bevethető.

De az újpestieket ezek „nem érdekelték”, mentek előre vagányan és sokszor fineszesen is, így tök megérdemelten szerezték meg a vezetést.

A lilák kedvét az sem vette el, hogy Junior Tallo is súlyosnak látszó sérülést szenvedett, le is kellett cserélni.

A Basel nem mutatott túl sokat félelmetesebbnek gondolt tudásából, de ez nem azért volt, mert a svájciaknak nem volt kedvük játszani, hanem azért, mert az Újpest ezt nem engedte, mivel egész egyszerűen jobb volt ellenfelénél a pálya minden szegletében.

Fordulás után viszont felpaprikázottabbak voltak a vendégek, míg a hazaiak kissé megfontoltabbak, az így kialakuló nyomást meg nem bírta sokáig az Újpest, de ehhez kellett Pauljevic bődületes hibája is….

Utána érezhetően nagyobb lett a vendégek önbizalma, meg úgy tűnt, erőben is jobbak, így rúgtak még egy, amúgy elkerülhető gólt…

A játékukban benne volt, hogy gólt, gólokat szerezhetnek, de a konkrét eseteknél a magyar csapat hibái kellettek hozzá.

A Basel nagyon nyugodtan várhatja a visszavágót!

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A SZÜNET

Két teljesen ellentétes félidőt láthattunk. Nyilván mindkét edző mást fog arról mondani a találkozó lefújása utáni sajtótájékoztatón, hogy miért volt ez így. Mi annyit láttunk a helyszínen, hogy az Újpest próbált óvatosabb lenni, a Basel meg bátrabb, majd Pauljevic hibája után már teljes önbizalommal futballoztak a vendégek.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: YOHAN CROIZET

Mendonca Cabral Arthur gólt lőtt és gólpasszt adott, nekünk viszont Magyarországra húz a szívünk, ezért nincs ember a világon, aki be tudná bizonyítani, hogy az Újpest légiósánál jobb volt a svájciak brazil csatára. Croizet, Stieber hiánya miatt, kissé előrébb játszott, mint szokott, de ezen a poszton is kimagaslóan teljesített, amit gólja, helyzetfelismerései, indításai és cselei is jeleztek.

GÓLOK TÖRTÉNETE:

40. p.: Vezetnek az eddig sokkal jobban játszó lilák! A saját térfeléről Onovo remek labdát ad a védők mögé középen berobogó légiós társának, Yohan Croizet ügyesen átvette azt, majd kicselezte a kapust, és már kissé jobbról, az ötös sarka elől a kapu közepébe passzolt laposan, jobbal. 1-0!

55. p.: Bosszantó góllal egyenlítettek a svájciak. Males jobb oldali beadása után Pauljevic az ötös bal sarkától érthetetlen módon középre fejelte be a zsugát (rosszul találta el bólintás közben), ott érkezett Arthur Cabral, aki 3 lépésről a kapuba stukkolt. Banai hatalmasat vetődött, de sajnos már nem tudott hárítani. 1-1!

74. p.: Lehet, hogy a továbbjutás kérdése is eldőlt… Kissé balról, de már a tizenhatoson belülről Cabral a kapu elé emel, ahol érkezett Darian Males, aki egy lépésről ballal lőtt a kapuba. 1-2!  

JEGYZŐKÖNYV:

Konferencia Liga-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Újpest FC-FC Basel 1-2 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2367 néző, v.:
Brisard (francia)
gólszerzők: Croizet (40.), illetve Cabral (55.), Males (74.)
sárga lap: Diaby (34.), Antonov (49.), illetve Millar (93.)
Újpest: Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Diaby – Pauljevic (Simon, 79.), Csongvai (Jevtoszki, 90.), Onovo, Mitrovic, Antonov – Croizet (Katona, 79.), Tallo (Mucsányi, 35.)
Basel: Lindner – Lang (S. Lopez, 68), Comert, Frei, Pelmard – Quintilla, Kasami (Males, 39.) – Zhegrova (Millar, a szünetben), Palacios (T. Xhaka, 89.), Stocker (Esposito, 69.) – Cabral

A meccs utáni sajtótájékoztatók:

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC