nb1.hu

Freestyle: két magyar a világ legjobb focistái között!

Élő közvetítésben mutatták be trükkjeiket.

A RED BULL NB1.HU-NAK KÜLDÖTT KÖZLEMÉNYE:

"Szász Kitti és Kvárta Mátyás a világ legjobb freestyle futballistái között!

A Red Bull Street Style a harmadik fordulójában 112 sportoló csillogtathatta meg tudását a világ nagyközönsége előtt. A nemzetközi freestyle futballbajnokság élő közvetítései keretében négy magyar versenyző, Szabados Ádám, Kvárta Máyás, Szász Kitti és Tóth Emese is színre lépett, Szász Kitti a legjobb 16 női, Kvárta Mátyás pedig a legjobb 32 férfi versenyző közé labdazsonglőrködte be magát, így a negyedik fordulóban való részvételi lehetőséggel egyetlen lépésre kerültek az esemény novemberi világdöntőjétől.

A Red Bull Street Style, azaz a hivatalos freestyle futballbajnokság 2008 óta egyik úttörője sportéletben, a labdarúgók kreativitásának bemutatásával évről évre növeli a sport népszerűségét. A freestyle foci elképesztő trükkök és manőverek lenyűgöző művészete, ahol a női és férfi versenyzők a legkreatívabb, a legstílusosabb és a technikailag leginkább kidolgozott produkcióval győzedelmeskedhetnek.

A harmadik fordulóból a legjobb 12 női versenyző közé továbbjutó Száz Kitti az október 5. és október 11. között zajló negyedik körben többek között az Egyesült Állomok, Chile, Japán, Finnország és Franciaország versenyzői között képviselheti Magyarországot. A legjobb 32 férfi versenyző mezőnyében Kvárta Mátyás bizonyíthat majd magyar színekben, mindezt a legjobb japán, iráni, kolumbiai vagy éppen filippínó versenyzők mezőnyében.

 

„A harmadik körömmel nem voltam túl elégedett, így picit izgultam, hogy továbbjutok-e. Nagyon örülök, mert a negyedik forduló érdekessége a kreativitás lesz, ami szerintem az egyik legnagyobb erősségem” – osztotta meg gondolatait Száz Kitti. Kvárta Mátyás a 32-be mindenképp szeretett volna bekerülni. „A kreatív trükkök állnak hozzám a legközelebb, erről ismernek külföldön is. Remélem, hogy most is bizonyítok majd, és a legjobb 16-ba jutással sem lesz probléma.”

A 2020-as tornát idén online láthatják az érdeklődők. 93 ország több mint 500 lelkes jelentkezője közül került ki a legjobb 16 női és 32 férfi versenyző. A Red Bull Street Style világbajnokság 2020. november 14-én tartandó világdöntőjébe mindössze 8 női és 16 férfi futballista juthat be a negyedik fordulóból.

A Red Bull Street Style közvetítése elérhető a verseny hivatalos online felületén."

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC