nb1.hu

Nagy Ádám: „A legjobbkor ugrottam be”

Budapest – A Fradi középpályását foglalkoztatja az Eb, de…

2015-ben, a sportújságírók szavazatai alapján a legjobb utánpótlás játékos, Nagy Ádám lett. A Ferencváros középpályása elsöprő fölénnyel diadalmaskodott, ebben nagy szerepet játszott, hogy a Fradi után a magyar válogatottba is berobbant. A 19 éves játékos a nb1.hu-nak adott interjút, amelyben szót ejtett a közelgő nyári Európa-bajnokságról és a Ferencváros tavaszi szerepléséről is.

 

– Először is gratulálok a győzelmedhez. Szerinted a válogatottban nyújtott teljesítményed mennyiben befolyásolta, hogy az élen végeztél?
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy egyáltalán nem – kezdte Nagy Ádám. – Biztos, hogy nagyot dobott az összképen, hiszen mégiscsak nemzetközi szint. Ráadásul pont jókor ugrottam be, mert hatalmas sikert értünk el a nemzeti csapattal. Persze kellett hozzá a Ferencvárosban nyújtott teljesítményem is.

 

– A norvégok elleni visszavágó előtt Hajdú B. Istvánnal beszélgettem, aki elmondta, hogy nagyon félti a magyar csapatot, mivel Gera Zoltán eltiltás miatt nem léphet pályára, és nincs még egy olyan középpályás, aki annyit tudna hozzátenni védekezésben és támadásban, mint ő. Erre jöttél te, és úgy futballoztál, hogy senkinek nem tűnt fel, hogy Gera Zoltán nincs a pályán…
– Sok dicséretet kaptam a mérkőzés után. Persze, én más vagyok, mint Gera Zoli, de örülök, hogy sikerült megfelelően pótolnom. Ebben azért nem csak nekem voltak érdemeim, mert az egész csapat nagyszerűen küzdött.
 

 

 

– Az Európa-bajnokság mennyire van benne a fejetekben? Nincs olyan, hogy valaki visszahúzza a lábát, nehogy megsérüljön?
– Tudat alatt mindenkiben ott van, de pont ettől kell óvni magunkat. Ha úgy mennék oda egy párharcba, hogy nem akarom odatenni a lábamat, nehogy megsérüljek, biztos, hogy abban a pillanatban jönne a sérülés. Ugyanúgy kell csinálni mindent, mint eddig és akkor nem lehet baj.
 

 

– Tavasszal sok kritikát kapott a Ferencváros. Azért megy kicsivel gyengébben, mert a tetemes előny elaltatta a csapatot, vagy mert az ellenfelek még jobban készülnek a Fradi ellen?
– Mindkettőben van egy kis igazság, de talán a Videoton elleni Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésén érte a csapatot egy sokk. Persze a játék összképe ott sem volt rossz, mert a helyzetek alapján fordíthattunk is volna. Utána jött a Békéscsaba elenni egygólos győzelem, ami szintén döcögős volt. Ezek egymás után jöttek, és kicsit lehúzták a csapatot, de temetni nem érdemes a csapatot, mert elindultunk fölfelé.

 

– Jövő héten jön a Loki a Magyar Kupában. Mit vársz a mérkőzéstől?
– Biztos, hogy nehéz lesz, főleg a debreceni mérkőzés. Remélem, hogy nyíltsisakos összecsapás lesz, hiszen ők is tovább akarnak jutni. Bízom benne, hogy szemre is tetszetős meccs lesz.
 

 

– Ha mindkét ágon az esélyes jut tovább, akkor a döntőben összejöhetne az Újpest elleni derbi. Ez szóba került az öltözőben?
– Ennyire még nem gondolkodunk előre. Hétvégén a Puskás Akadémia ellen játszunk, és csak utána jön a Debrecen elleni meccs első felvonása. Persze kár tagadni, hogy nagyon jó lenne az Újpesten ellen döntőzni teltház előtt a Groupama Arénában.  

 

 

G. A.

 

 

Magyar foci figyelem: NB III-ban lesz a nézőcsúcs! Csepel-Ferencváros: telt ház?

 

 

A 25. fordulójához érkezik az NB I-es bajnokság, a mérkőzések menetéről és a fordulóval kapcsolatos legfontosabb várakozásunkról a linkre kattintva lehet olvasni

 

 

Fegyelmi Bizottság: a Puskás Akadémia játékosa öt meccses eltiltást kapott. De milyen döntéseket hoztak a szurkolókkal kapcsolatban?

 

 

A pénteki élő televíziós futballközvetítések

 

 

Magyar Aranylabda 2015: fradista győzteseket jutalmaztunk

 

 

Az újpestiek hiába utaztak, elfogytak a jegyek

 

 

A 25. forduló válogatottja

 

 

Kubatov Gábor bejelentést tett a vénaszkenner jövőjéről

 

 

 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC