nb1.hu

Egy évvel ezelőtt kezdődött el Dárdai diadalmenete

Berlin – Ami jó a magyar focinak, az rossz Dárdainak! FRISSÜLT!

Egy éve, hogy a Hertha Berlin vezetői meghozták azt a döntésüket, amiről előre csak sejteni lehetett, most meg már tudni is, hogy a lehető legjobb választás volt. A klub elöljárói ugyanis Dárdai Pált kérték fel februárban vezetőedzőnek, akinek az irányításával előbb csodával határos módon bennmaradt a gárda a Bundesligában, majd még nagyobb tettet végrehajtva elérte, hogy a harmadik helyen várhatta a tavaszi folytatást.

 

 

Dárdainak a Werder elleni, hétvégi meccs volt a 34. találkozója a Hertha vezetőedzőjeként. A jelzett összecsapáson új klubcsúcsot állított fel a Bremen első góljáig a HBSC, mert 397 percen át maradt érintetlen a kapuja. Korábban egyébként csak kétszer (Dortmund 1-3 és Mönchengladbach 1-4) szereztek egynél több gólt az ellenfelek a berliniek ellen adott mérkőzésen.

 

 

 

 

Ha a Hertha megnyerte volna a szombati találkozóját, akkor már mostanra több pontja lett volna, mint az előző bajnokságban összesen. A volt szövetségi kapitány 37 mérkőzésen irányította eddig a Herthát (volt három kupameccse is), ezeken 17 győzelmet, 9 döntetlent és 11 vereséget ért el a csapatával.

 

 

Dárdait, munkája elismerése jeleként, a Bundesliga honlapján az előző év legjobb edzőjének választották a szurkolók, míg Magyarországon az nb1.hu által gondozott Magyar Aranylabda-szavazáson a 2015-ös év legjobb edzője lett (honlapunk csak szakírókat kér fel a voksolásra), de a Magyar Sportújságírók Szövetségének hasonló kezdeményezésében (minden zsurnalista jelezhette a véleményét) is az élen végzett. Utóbbi két sikerében a magyar válogatottnál végzett munkája is bőven számított.

 

 

2015, kétség nem fér hozzá, az edző Dárdai Pál diadalmenete volt.

 

 

S. Z.

 

 

Frissítés: 11.00

 

 

Pont Dárdai Pál csapata, a Hertha ellen mutatkozott be a Bundesligában Kleinheisler László, a Werder Bremen téli szerzeménye. A berliniek trénere a rá jellemző humorral megállapította: ami jó volt a magyar labdarúgásnak, az neki rossz – írta az nso.hu.

 

 

„László jól játszott. Ez jót tesz a magyar futballnak, számomra azonban ezen a napon rossz volt – mondta Dárdai a 3–3-as döntetlen után. A magyar légiós a 63. percben, kétgólos hátránynál szállt be, végül azonban a Werdernek sikerült Brémában tartania legalább egy pontot. – Örülök, hogy ennél a klubnál kötött ki. Viktor Skripnik és Torsten Frings jó edzők, akik képesek segíteni egy légiósnak abban, hogy sikerüljön beilleszkednie a ligába.”

 

 

Átigazolási hírek: bejelentések, tények, pletykák és nyilatkozatok egy helyen

 

 Csak kiderült, hogy azoknak volt igazuk, akik két hete megírták, hogy az Eb előtt a világbajnokkal lesz a válogatott utolsó felkészülési mérkőzése!

 

 

Németh a katari liga 10. legértékesebb játékosa. Xavi előtte van a sorban

 

 

Lezárult az Eb-jegyigénylés, kezdődik a sorsolás. Több ezer belépőtt küldött még az UEFA a magyaroknak!

 

 

Balogh Norbertet pályára követeli a Palermo nagyszájú elnöke!

 

 

Valóra váltja nejlonzacskós rajongója álmát Messi. A srác állítólag Cristiano Ronaldót is szereti…

 

 

A hétfői élő televíziós futballközvetítések

 

 

Milan-Inter: a győztesek csak két pontra vannak Európától. De kit érdekel Balotelli sárgája? VIDEÓ!

 

 

Gálázva üzent a Real az Atléticónak! Hihetetlen, hogy CR7 megint milyet lőtt!  VIDEÓ

 

 

Török Kupa: harmadosztályú csapat verte ki Dzsudzsákékat! Mutatjuk, hogyan!

 

 

Így kereshet egymillió forintot egy magyar bíró havonta!

 

Werder: véleményözön Kleinheisler játékáról

 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC