nb1.hu

Beszámolók a szerdai felkészülési mérkőzésekről

Budapest - Tudósítások, beszámolók és gólszerzők az edzőmeccsekről. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerdán három NB I-es csapat lépett pályára a felkészülés jegyében.  

NK Maribor (szlovén)–Videoton 2–2

 

 

Így értékelte a Videoton edzője, Horváth Ferenc és Maribor trénere, Krunoslav Jurčić a látottakat

 

 

Az Ausztriában rendezett felkészülési mérkőzésen az élvonalban szereplő Videoton 2–2-es döntetlent játszott a szlovén NK Mariborral.

 

A Maribor a 27. percben szerezett vezetést: egy lövés a jobbszélen álló Maribor-játékos elé pattant Juhászról, aki középre gurított, az érkező Mendy pedig 5 méterről a hálóba passzolt – derült ki a vidi.hu beszámolójából. A 42. percben a szlovének játékosa, Sme piros lapot kapott a Feczesin Róbert elleni szabálytalansága miatt, így második félidőben emberhátrányban játszott a Maribor.

 

A Vidi fordulás után tíz perc alatt fordított: előbb a 47. percben Heffler adott középre balról, Feczesin pedig 10 méterről a jobb alsóba fejelt, majd az 53. minutumban Harasztit vágták fel a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Kovács biztosan lőtt a léc alá. A 65. percben azonban összejött az egyenlítés a Marobornak, Tavares lőtt 15 méterről a bal alsóba.

 

NK Maribor (szlovén)–Videoton 2–2 (1–0)
G.:
Mendy (27.), Tavares (65.), ill. Feczesin (46.), Kovács I. (53. – 11-esből)

 

Videoton: Kovácsik – Nego (Szolnoki, 62.), Juhász (Lang, 48.), Vinícius, Stopira (Fejes, 62.) – Pátkai (Heffler T., 21.), Simon Á. (Pölöskei Zs., 62.) – Géresi (Paudits, 68.), Kovács I. (Soumah, 77.), Suljic (Haraszti, 36.) – Feczesin (Tischler, 62.).

 

 

(fotó:vidi.hu)

 

  

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – FC Voluntari (román) 1-0

 

 

Így értékelte a látottakat Mészöly Géza, a Haladás edzője

 

 

Újabb edzőmeccset játszott Törökországban a Szombathelyi Haladás, amely a román élvonalban utolsó előtti helyen álló Voluntari ellen folytatta törökországi felkészülését.

 

 

Rögtön a meccs elején kapuja elé szorította a románokat a Haladás. Gaál és Németh ígéretes lövését blokkolták a védők; a 10. percben Királynak is dolga akadt, de könnyedén felszedte a gyenge próbálkozást. Ezt követően a Haladás kényszerült védekezésre, de Király kapuja igazán nem forgott veszélyben – derül ki a haladasfc.nyugat.hu beszámolójából.

 

 

A 20. percben egy szép zöld-fehér támadás végén Iszlai remekül játszotta meg Halmosit, aki élesen belőtte a labdát a kapu elé, Williams azonban eltörte azt. A 31. percben egy román kontra végén csúnyán célt tévesztett a kapura törő szélső 18 méterről. Az első félóra kiegyenlített játékot hozott, nagy ziccerig egyik csapat sem jutott. Egészen a 33. percig, amikor Williams iramodott meg a bal oldalon, jó ütemben tálalt az középen üresen érkező Gaálnak, aki túl sokat várt, így egy becsúszó védő blokkolni tudott, a lepattanót Williams még kapura kotorta, de védett a kapus.

 

 

A 42. percben Németh Márió cselezte be magát a 16-oson belülre, középre ívélése után a román bekk hatalmasat mentett Williams elől. Két minutummal később ismét Németh és Williams játszott össze, az ausztrál csatár 17 méterről mellé belsőzött.

 

 

Góllal kezdte a második játékrészt a Haladás: a 48. percben Németh szögletét a röviden érkező Bosnjak kiválóan csúsztatta meg, Gaál Bálint pedig közelről a kapuba passzolt. Az 50. percben Király vetődve védett egy román fejest követően. A 60. percben Bosnjak beadása Ugrait találta meg, aki lövés helyett a továbbpasszt választotta, de átadása rövidre sikeredett a hosszún üresen érkező Medgyes számára.

 

 

A 65. percben majdnem egyenlítettek a románok, de a hosszúba tartó lövés kifele pattant a kapufáról. A 73. percben egyenlíthetett volna a román csapat, de a helyzetbe kerülő játékos Király és a kapu mellett is elhúzta a labdát. A 77. percben Stef Wils szöglet utáni fejesét bravúrral hárította a hálóőr.

 

 

Nem sokkal a vége előtt Szavanovics sprintelt végig a jobb szélen, beadását Ugrai kapásból lőtte mellé. Az utolsó percekben nem alakult ki komolyabb lehetőség a kapuk előtt: a Haladás egy góllal nyert.

 

 

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – FC Voluntari (román) 1-0 (0-0)
Gólszerzők:
Gaál (48.)

Belek, Törökország

Haladás: Király – Angyal (Schimmer, 67.), S. Wils, Jagodics (Bosnjak, a szünetben), Jánvári – T. Wils (Szavanovics, 67.), Iszlai (Nagy P., 67.), Németh M. (Szőke, 55.) – Gaál (Medgyes, 55.), Williams (Ugrai, 55.), Halmosi (Popin, 67.). Edző: Mészöly Géza

 

 

 

Bp. Honvéd – III. Kerület 4-2

 

 

Így értékelte a látottakat Djordje Kamber, a Bp. Honvéd játékosa

 

 Legkorábban a Budapest Honvéd bizonyíthatta, hogy jobb ellenfelénél, amit végül sikerült is a kispesti egyletnek teljesítenie. Igaz, a III. Kerület TVE ellen ez papírforma eredménynek számít.   A találkozón végig a piros-feketék domináltak, a vezetést is ők szerezték meg Holender révén. Majd a Vasastól eltanácsolt Kenesei Krisztián egy 28 méterről elvégzett szabadrúgásból egyenlített, a labda a jobb felsőben kötött ki. A folytatásban Kamber és a fiatal Kovács Dániel, aki már korábban felkeltette Marco Rossi vezetőedző figyelmét az akadémisták közül, kettőre növelte a Honvéd előnyét. Kenesei azonban egy újabb szabadrúgásgóllal (a változatosság kedvéért a rövidbe tekert a rutinos futballista) bizonyította, még mindig képes NB I-es szintű megoldásokra. A kétgólos különbséget végül Kovács Dániel állította be, aki így duplázott. Nem lepődnénk meg, ha a tavasszal már bajnoki mérkőzéseken is találkoznánk a fiatal kispestivel.    Felkészülési mérkőzésBp. Honvéd – III. Kerület 4-2 (2-1)Bozsik Stadion, 100 néző, vezette: Kovács Zoltán (Viszokai, Becséri)G: Kovács D. (2), Holender, Kamber, illetve Kenesei (2).  Honvéd:1. félidő: Nagy S. (Vereckei) – Botka, Lovrics, Ignjatovics, Baráth, Szilágyi – Nagy G., Kamber, Hidi – Holender, Youla.2. félidő: Vereckei – Fehér, Palmes, Bobál D. – King, Vasziljevics, Gazdag, Kovács D., Erdős – Constantinescu, Prosser.  

Átigazolási hírek: bejelentések, tények, pletykák és nyilatkozatok egy helyen

 

  

Honlapunk szerkesztője edzőmeccs után jött rá, hogy „Fred Astaire” adta meg a végső lökést ahhoz, hogy édesapa legyen!

 

 

Értékelések a szerdai felkészülési meccsekről

 

Baloghnak vagy Kleinheislernek lesz nehezebb dolga?

 

 

Tizedik klubját keresi a 40-szeres válogatott futballista

 

 

Anyagi gondokkal küzd Dzsudzsák Balázs csapata?

  

 

Mbaye Diagne a Sporting játékosának vallja magát

 

 

A Juve és az Arsenal is figyeli, Doll a Fradihoz csábítaná

 

 

A magyar labdarúgás érdekében/védelmében üzentünk Szergej Balkánovicsnak és Ahmed Abdullah Szaharának 

 

 

 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC