nb1.hu

A szerdai edzőmeccsek beszámolói, értékelései

Magyarország – Gálázott a Hali, kikapott az Újpest és a DVTK. VIDEÓ

RB Leipzig-St. Gallen 3-1

 

Szerdán délután Kalmár Zsolt és Gulácsi Péter csapata, a Bundesliga II-ben szereplő RB Leipzig a svájci St. Gallennel játszott felkészülési mérkőzést Belekben. A két magyar válogatott játékos a második félidőben kapott lehetőséget a lipcsei csapatban, Kalmár Zsolt a 48. percben tizenegyest harcolt ki, amit értékesített is. Gulácsi Péter kapott gól nélkül hozta le a félidőt.

 

 

 

Bp. Honvéd – Bp. Honvéd-MFA 3-0

 

A Dabas ellen elmaradt mérkőzés helyett ma kora délután a Honvéd/MFA ellen játszott Marco Rossi együttese – írja a honvedfc.hu. A találkozót az NBI-es csapat nyerte 3-0-ra. A gólokat Youla (2) és Eppel szerezte, utóbbi egy kapufát is rúgott. Baráth Botond, Dark és Csábi Mihály kivételével mindenki szerephez jutott. Baráth és Csábi hamarosan újra edzésbe állhat, Dark gyógyulása viszont hosszabb időt vesz igénybe, két-három hét múlva edzhet újra a csapattal. Prosser igazoltan volt távol, A Honvéd csatára az angol Reading FC-nél van próbajátékon.

 

 

 

Soroksár SC – Paksi FC 0-2

 

Szerdán kora délután a Paks 2-0-ra legyőzte felkészülési mérkőzésen a Soroksárt. Csertői Aurél gárdája gól nélküli első félidő után, Kecskés Tamás és Bagó Patrik találataival nyerte meg a mérkőzést. A tolnai gárdában nem szerepelt próbajátékos.

 

Paksi FC: I. félidő: Székely – Kulcsár, Asztalos, Gévay, Báló – Nagy R., Papp – Kolta, Bertus, Bartha – Hahn János. II. félidő: Székel – Bagó, Rodenbücher, Szabó J., Báló – Nagy R., Kecskés – Kővári, Kesztyűs, Vlasics – Balázs.

 

Csertői Aurél: – Brusztos meccset játszottunk, egy igen jól passzoló, és hajtós csapat ellen, ami tökéletesen beillett a felkészülési programunkba. Örülök a győzelemnek, és akár még több gólt is szerezhettünk volna, de így is jó meccset játszottunk. Folytatódik az alapozás, szombaton ismét meccset játszunk.

 

 

 

FC Wil – Újpest FC 2-1

 

A svájci másodosztályban szereplő FC Wil az első félidő utolsó percében szerezte meg a vezetést az Újpest ellen. A lila-fehérek játékosa, Bojan Sankovic labdavesztése után talált be a svájci gárda. Az 58. percben a csereként beállt Kabát Péter buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Nemanja Andrics értékesítette. A 78. percben megszerezte a győzelmet jelentő gólt a Wil. Az Újpest cserekapusa, Kovács Zoltán még bravúrral védte Sövlemezgiller első lövését, de az ismétlést már nem tudta hárítani.

 

Újpest: Balajcza – Bonney, Litauszki, Kecskés, Mohl – Hazard, Sankovic, Bardhi, Bardhi – Andrics, Perovics.

 

Nebojsa Vignjevics: – Először is gratulálok az ellenfél csapatának, olyan mérkőzést játszhattunk már az elejétől fogva, amely kihozza csapatunkból is a maximumot. Egyik csapat sem állt be védekezni, így minden harmadban megfelelően nagy volt a nyomás, mindenki egyenlő mértékben jutott szerephez a találkozón. Az első félidőben hamar megszereztük a labdát, sok helyzetet alakítottunk ki, majd a második felére az ellenfél is ráerősített, így kiegyenlített játék alakult ki. A második félidőre 1-0 arányban jöttek ki, ekkor több cserét is hajtottunk végre, szerettem volna, ha minél több játékos megkapja a meccsterhelést. Kabát buktatása révén tizenegyeshez jutottunk, de a mérkőzés második felében már az ellenfél játéka dominált, így igazságos az eredmény, de mint korábban mondtam, nem ez volt elsősorban a cél. Fontos, hogy a játékosok összeszokjanak, a fiatalok lehetőséget kapjanak, és a hibáinkat megkeressük, kielemezzük és tanuljunk belőlük. Ezért ez a mérkőzés tökéletes volt, hiszen sok mindent tanulhattunk belőle. Köszönöm a játékosaimnak, a pályán igyekeztek a legjobbjukat nyújtani. Két nap edzés és taktika vár ránk, majd a következő mérkőzésen ismét felmérjük, hol állunk.

 

 

 

Békéscsaba- Pankotai Şoimii 3-1

 

A Békéscsaba ellen az Arad helyett a Pankotai Şoimii ugrott be a délutáni edzőmeccsre. Zoran Spisljak gárdája gól nélküli első félidő után 3-1-re megnyerte a találkozót. A 64. percben a vendégek szereztek vezetést, amikor egy jobboldali beadást követően a vendégek Mursits keze mellett a hálóba fejelték a labdát. Nyolc perccel később azonban oláh László fejesével egyenlítettek a lilák. A 77. percben Punosevac szabadrúgásgóljával fordított a Békéscsaba, majd a 88. percben Szalai Tamás értékesített egy kipattanót, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

 

Békéscsaba: Poleksic – Vadász, Vaskó, Piermayr, Fabio – Takács P., Konyecsni, Birtalan, Laczkó, Calvente, Paukner. Cserék: Svedyuk, Fehér Zs., Damjanovic, Juhász Gy., Spitzmüller, Assenov, Oláh, Hudák, Punosevac.

 

Zoran Szpisljak: – A második mérkőzésünk volt, amelyen a csapat végig dominált, annyi különbséggel, hogy most az együttes sokkal több helyzetet dolgozott ki, amelyből háromszor betalált. A csapatot két csoportra osztottuk, az első hatvan percig, a második harmincig játszott. A meccs után a második csapat még edzéssel fejezte be a napot. Minden tekintetben elégedett vagyok a mutatott játékkal. Tovább kell építeni az együttest, hogy utolérjük a többi NB I-es csapatot. 

 

 

 

Qarabağ FK – DVTK 4-0

 

A Diósgyőr az azeri elsőosztályban szereplő Qarabag ellen lépett pályára Törökországban. A 27. percben egy vendégszögletet a rövid oldalon lábbal megcsúsztatta egy azeri játékos, Radoš csak kiütni tudta, a hosszún érkező Medvedev közelről a hálóba lőtt. A második félidőben ismét az azeriek villantak, egy előreívelt labdát Amirguliyev lekészítette Jadeyoui elé, aki visszatette lövőre Muaremnek. A támadó ballal 18 méterről kilőtte a jobb felső sarkot. Az 58. percben egy baloldali beadás után Amirguliyev fejjel átívelte Radoš fölött a labdát. A 73. percben kialakult a végeredmény, amikor Guseynov egyedül vezethette Radošra a labdát, és nem hibázott a ziccerben, a jobb alsó sarokba gurított.

 

DVTK: Radoš – Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes – Egerszegi – Bacsa, Koman, Bognár I., Barczi – Novothny. Cserék: Antal, Eperjesi, Németh M., Kitl, Nikházi, Takács T., Griffiths.

 

Egervári Sándor: – Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, volt két időszak, az első és az utolsó negyedóra, amikor nemhogy pariban voltunk, hanem mi kezdeményeztünk. Szögletből kaptunk egy nagyon szerencsétlen gólt, de az első félidőben elégedettek lehetünk a hozzáállással, fegyelmezettséggel és a ritmusváltásokkal. A második játékrészben a sokat cserélő, és kiváló játékosokat a pályára küldő ellenfél tudásbeli különbsége kijött, és teljesen megérdemelten nyerték meg több góllal a mai mérkőzést.

 

 

 

Vasas-Vác 1-2

 

Nem kezdett jól a Vasas a Vác ellen, ugyanis a vendégek már a 7. percben vezetést szereztek a korábbi angyalföldi játékos, Majoros Árpád góljával. A 33. percben ismét Majoros volt a főszereplő, a szélső jobb oldali beadására érkezett egy váci támadó, aki a kapu jobb oldalába bombázott. A második félidő elején szépített a Vasas. Ubiparip adott be jobbról, az érkező Remili 11 méterről lőtt, a labda egy védő lábáról a bal sarokba vágódott. A folytatásban az eredmény nem változott, így az NB I-es Vasas vereséget szenvedett a másodosztályban 15. helyen álló Váctól.

 

Vasas: Nagy G. – Preklet, Romics, Kocsis Gergő, Hangya – Vida, Czvitkovics (cs.k.), Pavlov – Ádám, Novák, Remili. Cserék: Hermány, Debreceni, Pajovics, Grúz, Szivacski, Lázok, Adamovics, Ubiparip, Könyves.       

 

 

fotó: vaol.hu/haladas

 

 

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – FC Ajka 6-1

 

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 6-1-re verte az NB II-es Ajkát – adta hírül a klub honlapja. A vasiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, a 14. percben Gaál jobb oldali beadásába a becsúszó Dobsa a tizenhatoson belül kézzel ért, a büntető Iszlai a bal sarokba helyezte (1-0). Hat perc múlva Iszlai remek labdáját Németh hat méterről, ballal Gőczébe lőtte. Mindkét csapat nyílt sisakkal játszott, az ajkaiak előtt is adódtak helyzetek. A 29. perc Thomas Wils 20 méteres bombáját bravúrral védte Gőcze, a kipattanót Németh tíz méterről a balfelsőbe bombázta (2-0). Gyors, pörgős volt a meccs, a szombathelyiek tempósan, jól futballoztak, ők domináltak. Szünet után a 48. percben Kaufmann egy visszahúzós csellel elküldte védőjét, majd ballal hét méterről a léc alá bombázott (3-0). Tíz perc múlva Nagy Patrik balról beívelt szabadrúgását Ugrai a kapunak háttal, hét méterről a balsarokba fejelte (4-0). A 60. percben Olasz kapott jó labdát a balszélen, 12 méterről úgy lőtt a bal sarokba, hogy Gyurján még beleütött a labdába (4-1). A 68. percben Nagy balról beívelt szabadrúgását Ugrai ezúttal lábbal helyezte tíz méterről a balsarokba (5-1). Az ajkaiak védekezése egyre jobban összeomlott, a 78. percben Popin a felső lécre fejelt, majd két perc múlva Batarelo jobb oldali beadását Petró három lépésről helyezte a kapu közepébe (6-1).

 

Haladás: Gyurján (Rózsa, 62.) – Angyal, S. Wils (Jánvári, 46.), Jagodics, Bosnjak – Iszlai(Petró, 46.), T. Wils (Nagy P., 46.) – Gyürki(Kaufmann, 46.), Németh M. (Batarelo, 46.), Halmosi(Ugrai, 46.) – Gaál(Popin, 46.).

 

 

Diagne-ügy: megszólalt az Újpest tulajdonosa. Mit válaszolt a Sporting megkeresésére? Mi lesz a török és az orosz kérővel?

 

 

Orbán egy széken ülve nézte a Videoton játékosait. A hétszázötvenzres Gyurcsó beszélt a felcsúti élményekről

 

 

10 évvel fiatalabb Fradi-játékossal jár Dukai Regina!

 

 

Hivatalos: Kleinheisler a Werder Bremen játékosa

 

 

Német utánpótlás Európa-bajnok orvosi vizsgálaton a Fradinál

 

 

Diagne hamarosan a Sportinghoz szerződik

 

 

Ausztrál támadóval erősít a Swietelsky-Haladás

 

 

Az NB I-es csapatok szerdai felkészülési meccsei

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC