nb1.hu

A 19 éves magyar támadót már korábban tájékoztatták, hogy csapatot fog váltani

Vancsa új szerepkörben is kipróbálhatja magát.

Vancsa Zalán már az elmúlt idény végén tudta, hogy nem marad a Lommelnél, mert a fejlődése szempontjából szintet kell lépnie. A magyar U21-es válogatott támadó a nagy múltú Genthez került, és a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, hogy csak rajta múlik, meddig jut új csapatánál.

„A lehető legjobb helyre kerültem. Miután megtudtam, hogy a Gent élénken érdeklődik irántam, rögtön szóltam a menedzseremnek, próbáljuk tető alá hozni a megállapodást. Volt egy kis huzavona a tárgyalásokban, de végül összejött, és nagyon boldog voltam. Belgiumban maradtam, ám sokkal jobb csapatba kerültem, amely az európai porondon is szerepel.”

A 19 éves játékos szerint túl nagy ugrás lett volna egy európai topcsapathoz igazolni, és bár jól érezte magát előző klubjánál, már korábban tudatták vele, hogy eljött volt az ideje a csapatváltásnak.

Az elmúlt idény közben sokszor szóba került a jövőm. A City Group játékosa vagyok, és a bajnokság vége felé arról tájékoztattak, hogy a nyáron elhagyom a Lommelt. Ez akkor is bekövetkezett volna, ha feljutunk a belga élvonalba.

Az eddig többnyire a bal szélen játszó Vancsa új szerepkörben is kipróbálhatja magát.

„A szakmai stábbal már túl vagyok az első megbeszélésen, ezek alapján nagyjából tudom, hol számítanak rám. A tízes pozícióban futballozhatok, de miután nem csak egy játékrendszerben játszik az együttes, ez némileg változhat.”

A fiatal magyar támadó megfogalmazta a jövőbeli célját.

„Számítottam rá, hogy most nem kerülök be az A-válogatott keretébe, viszont hosszú távon természetesen ez a célom. Az is hozzátartozik, hogy az átigazolási időszak hajrájában fontos volt, hogy jó helyre kerüljek, hogy minél hamarabb rendeződjenek a dolgaim.”

Aranybányából a gyémántbányába: édesapja árult el kulisszatitkokat Vancsa Zalán átigazolásáról

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC