nb1.hu

KL: öt bombagól, a magyar válogatott szélsője remekelt, ukrán játékos lőtte tovább a Puskás Akadémiát

Nagy Zsolt volt a meccs hőse.

A Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában a Puskás Akadémia 1-0-ra legyőzte az örmény Ararat-Armenia csapatát.

A visszavágón támadófocival kezdett a jereváni együttes, de a 8. perc elején a felcsútiak magyar válogatott játékosa, Nagy Zsolt lecsapott egy pontatlanul fejelt labdára és a kapuba bombázott, 1-0. A 25. percben Pécsi bravúrral védte Ambartsumyan lövését, majd egy percre rá Nissilä próbálkozását Kucher tolta szögletre. A 37. percben Yenne lövését Pécsi éppen Rodríguez lábára ütötte a labdát, aki közelről nem talált kaput. Pár perccel később Serobyan mesteri szabadrúgásgóljával egyenlített az Ararat, 1-1. Még a félidő végén Haratyunyan egy védhetetlen távoli lövéssel már a vendégeknek szerzett vezetést, 1-2.

A második félidő elején Soisalo bal oldali beadása után megint Nagy érkezett jó időben és megint nem hibázott, 2-2. A 62. percben Nondi könyöklésért azonnal piros lapot kapott, néhány percre rá pedig Puljic hiába fejelt a hálóba, előtte a gólpasszt adó Nagy lesen volt. A 85. percben egy eladott labda után Duarte messziről hihetetlen nagy gólt lőtt, 2-3. A hosszabbításban Favorov egy tökéletesen helyezett szabadrúgással állította be a végeredményt, 3-3.

A Puskás Akadémia a következő körben egy hét múlva az olasz Fiorentinával mérkőzik meg a főtáblára kerülésért.

Konferencia-liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó
Puskás Akadémia FC – Ararat-Armenia  3-3 (1-2)
Felcsút, Pancho Aréna, 1280 néző, v.: G. Nuza (koszovói)
Gól: Nagy Zs. (8., 47.), Favorov (94.) ill. Serobyan (40.), Haratyunyan (44.), Duarte (85.)
Piros lap: Nondi (62.)
PAFC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Szolnoki (Levi, 63.), Nagy Zs., Nissilä, Plsek (Favorov, 83.), Soisalo (Komáromi, 63.) – Colley (Puljic, a szünetben). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Ararat: Kucher – Hovhannisyan, Queirós, Bueno, Grigoryan (Gbomadu, 76.) – Ambartsumyan (Duarte, 58.), Nondi, Haratyunyan (Tera, 71.) – Rodríguez (Ocansey, 58.), Serobyan, Yenne. Vezetőedző: Vardan Minasyan

Továbbjutott a Puskás Akadémia 4-3-as összesítéssel.

Hornyák Zsolt a hibák ellenére pozitívan értékelt és a Fiorentina elleni meccsre is kitért

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC