nb1.hu

Újpest-DVTK: a kapufák sem tudtak kifogni az újpestieken

A második félidőben megérkeztek a gólok.

ÚJPEST-DVTK 2-0 (0-0)

ELŐZETES:

Az NB1.hu a kilencedik forduló meccsei közül az Újpest-DVTK rangadóval foglalkozott kiemelten ezen a héten. Az újpestiek közül Heinz Mörschel adott terjedelmes interjút portálunknak. A dominikai futballistát többek között arról is megkérdeztük, hogy milyen a munka Nebojsa Vignjevics vezetőedzővel. A Diósgyőrből Rudi Pozeg Vancassal hangoltunk az ütközetre. A szlovén légiós elmondta, hogy az Újpestnek idén erős csapata van. Elemzésünkben pedig azt vizsgáltuk meg, hogy a lila-fehérek mivel okozhatnak kellemetlen pillanatokat a vendégeknek. A két alakulat egymás elleni örökmérlegét kiveséző cikkünkben arra világítottunk rá, hogy eddig a fővárosiak örülhettek többször.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: TAJTI MÁTYÁS

Ha kicsit szerencsésebb az újpestiek játékosa, akár két gólt is szerezhetett volna, de a kapufa kibabrált vele. Ettől függetlenül a gólpasszával fontos szerepet töltött be a meccsen.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A HANGULAT

Olykor ment a verbális adok-kapok, ennek ellenére mindkét szurkolótábor dicséretet érdemel, mivel remek atmoszféra volt a stadionban.

I. FÉLIDŐ:

A találkozó elején az újpesti szurkolók pirotechnikai bemutatója miatt kicsit állt a játék, aztán ahogy feloszlott a füst, folytatódhatott a találkozó. A kilencedik percben Pozeg Vancas vette célba a rövid sarkot, de Banai Dávid résen volt. A tizennyolcadik minutumban gyors ellentámadást vezettek a hazaiak, ennek a végén Kiss Tamás ígéretes lökete nem talált kaput. Aztán Kiss az egyik szögletzászlót rúgta szét véletlenül, így újabb kényszerszünet következett. A játékrész derekán Tajti Mátyást néhány centi választotta el a góltól, a tizenhatos környékéről leadott kísérlete a kapufán csattant. A másik oldalon Pernambuco okozott kisebb riadalmat, de a próbálkozása nem fogott ki Banain. Majd Szatmári gyengécske hazaadására próbált lecsapni Ambrose, de Sentic kisegítette a csapattársát, így megúszták ezt a szituációt a vendégek. Egy szabadrúgást követően a vendégek légiósa, Vallejo találta el a kapufát, bár ha gólt szerez, akkor sem örülhetett volna, mivel az asszisztens lest látott. Ugyan az első játékrész nem hozott gólt, ettől függetlenül nem unatkoztak a drukkerek, mivel lüktető meccset láthattak.

II. FÉLIDŐ:

A második játékrész alaphangját Tajti adta meg, akinek a szabadrúgását a kapufa „védte”. Az 51. percben már örülhetett Tajti, hiszen a szögletéből Onovo fejelt a kapuba, ezzel megszerezte a vezetést az Újpest. A 61. percben Pozeg Vancas adott remek labdát Jurinának, aki eltékozolta a ziccert. Ez a kihagyott lehetőség megbosszulta magát, mivel a 66. minutumban Ambrose küldte a labdát a jobb alsó sarokba, az asszisztot Kiss Tamás osztotta ki. A hátránya ellenére nem adta fel a küzdelmet a DVTK, igyekezett nyomást helyezni az újpesti kapura. A 83. percben néhány másodperc alatt mutatott be két nagy védést Banai. Újabb találat már nem született, a sikerével az Újpest jelenleg a 3. helyen áll a tabellán.

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A válogatott szünetet követően az Újpest október 21-én a Kecskemétet fogadja, egy nappal később pedig a DVTK a Ferencvárost látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Újpest FC-Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 7188 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Onovo (51.), Ambrose (66.)
sárga lap: Banai (80.), Pauljevic (82.), illetve Gera (62.)
Újpest FC: Banai – Kosanovic, Fehér (Tamás, a szünetben), Hall, Pauljevic – Mörschel (Jürgens, 93.), Onovo, Tajti – Kiss (Mack, 76.), Ambrose (Simon K., 76.), Csoboth (Ganea, 79.)
Diósgyőri VTK: Sentic – Gera, Szatmári, Csorbadzsijszkij, Stephen – Holdampf (Klimovics, 63.), Vallejo – Pernambuco (Jurek, 77.), Pozeg Vancas (Bényei, 86.), Lukács (Acolatse, 63.) – Jurina (Obounet, 77.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC