nb1.hu

ZTE: még nem kell kongatni a vészharangot, de…

Tisztelet

A ZTE-DVTK mérkőzést megelőzően fiatal kapusunk, Senkó Zsombor köszöntötte korábbi kapustársát, Danilovicsot.  Látszólag baráti kapcsolatot sikerült kialakítania kollégájával a Diógyőrben töltött ideje alatt. Korábban ugyan Tajti Mátyás is játszott Miskolcon, de azóta már teljesen kicserélődött a DVTK kerete.

Zalaegerszeg és Miskolc között több mint 400 kilométer a távolság. Ennek ellenére nagyon szép számban kísérték el szurkolói a vendégcsapatot.

Mindkét csapat jól kezdett, nagyon jó iramú meccset láthattak a nézők. Sokáig pariban voltunk, több nagy lehetőségünk is volt. Ám a kényszerből jobbhátvéd pozícióban feltűnő Gera Dániel labdát szerzett Gergényi Bencétől. Ezután középre gurított labdáját a nigériai balhátvéd, Godfrey Stephen lőtte el, amire kapusunk nem tudott időben leérni, 0-1.
Vezetőedzőnk, Boér Gábor a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, szerinte a bekapott gól egyéni hiba volt, ugyanis a már megszerzett labdát adtuk vissza az ellenfélnek.

Csökkentek az elvárások

A félidőben a szurkolók többsége már nem is a győzelemben, hanem a döntetlenben reménykedett. Mindenki láthatta, hogy a DVTK milyen játékerőt képvisel, és hogy néha milyen könnyen átmentek védelmünkön.

Egy hosszú indítást követően Senkó Zsombor nagyon rossz ütemben jött ki kapujából. Jurina el is tudta vinni kapusunk mellett a labdát, de nagy szerencsével megúsztuk gól nélkül a helyzetet.
Azonban a korábbi mezőkövesdi gólvágó helyzetét követően egy percet sem kellett várni a Diósgyőr újabb góljára. A korábbi NB II-es gólkirály, Lukács Dániel talált a kapunkba, 0-2.

Védelmünket bizonytalanság és hibák jellemezték. Boér Gábor maga sem érti, hogy miért esik szét csapatunk a nehezebb periódusokban. Safronov lecserélését követően Kovács Barnabás kényszerből került középhátvéd pozícióba. Ez arra enged következtetni, hogy erre a posztra még játékosra lenne szükségünk. Nikola Serafimov ügynöke, Radványi Dávid egyébként a helyszínen tekintette meg a találkozót, de a korábban nálunk is megfordult észak-macedón védőre úgy tűnik, számít jelenlegi csapata, a Fehérvár.

A pozitívum

A csereként pályára lépő Klausz Milán ismét jól szállt be, fiatal kora ellenére rendkívül jól fedezi és tartja meg a labdákat. Az U19-es válogatottba is meghívott csatár készítette le a labdát Szendrei Norbertnek, aki kapásból nagy gólt szerzett, 1-2.

A szépítés nagy erőt adott a csapatnak, és reális esély mutatkozott az egyenlítésre, ennek ellenére a miskolciak támadtak. Senkó bemutatott egy bravúros védést, nem sokkal később pedig jött a vendégek harmadik gólja,1-3.
A gólt a DVTK legújabb igazolása, Pernambuco szerezte. Talán úgy tűnhet, hogy a csatár papírjait nagyon gyorsan elintézték. Azonban diósgyőri információk szerint négy hétig tartott, hogy hivatalosan is bemutathassák a brazilt.

Kiesési gondjai lehetnek a ZTE-nek?

Szendrei Norbert visszatérő problémának érzi azt, hogy kialakítják a helyzeteket, amiket nem lőnek be, majd kapnak egy gólt. A korábbi U21-es korosztályos válogatott csapatkapitánya úgy véli, hogy ha így folytatják, akkor kiesési gondjaik is lehetnek, nem tartja elfogadhatónak a mai teljesítményt, és elsősorban a motivációt hiányolja a csapatból.

Kell még erősíteni a ZTE-nek?

Boér Gábor így vélekedett arról, hogy kell-e csatárt igazolni a keretbe: „Vannak jó csatáraink a keretben, van ilyen periódusa egy csatár életében amikor nem tud gólt szerezni, de a bizalom nagyon fontos a támadóknak. Nyilván keresgélünk, kutatunk mi is a piacon, de azt gondolom, hogy ezek a játékosok képesek ezt az egészet megfordítani.”

A napokban felröppent a hír, miszerint a már említett Nikola Serafimov és a Szaúd-Arábiából távozó spanyol középpályás, Nono érkezhet Zalaegerszegre.
Vezetőedzőnk nem szeretett volna állást foglalni a játékosokkal kapcsolatban, de elismerte azt, hogy olyan játékosokról van szó, akik minden csapatnak erősítést jelentenének. Azt is megjegyezte, hogy ugyan minden vezetőedző szeretné, ha erősödne a csapata, de a mostani játékosaink tavaly már bebizonyították azt, hogy lehet rájuk számítani.

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC