nb1.hu

Újpest: a végén jöhet a csattanó

Szombati ellenfelünk a Mezőkövesd. Nézzük, hogy játszottak az első két fordulóban.

Az első meccsen Debrecenben vendégszerepeltek és kikaptak 3-1-re: 35 vs 65% a labdabirtoklás, kapuralövések 10 vs 20, kaput eltaláló lövések 6 vs 6, xG 0,92 vs 2.10 szöglet 3 vs 8. Vagyis a számok alapján nagyon nem domináltak, minden mutatóban a Debrecen volt az erősebb. Az egy góljukat az első félidő közepén szerezték, cserében kaptak egyet-egyet az első félidő végén, valamint a második félidő elején és végén.

A második meccsüket a Diók ellen játszották és veszítettek 4-2-re. Labdabirtoklás 50-50%. Kapuralövések: 15 vs 16, kaput eltaláló lövések 4 vs 6, xG 1.72vs 2.01 szöglet 4 vs 6. Ezen a meccsen a hazai pályán már kiegyenlítettebb csatát vívtak, de itt sem jártak sikerrel. Sőt, elgondolkodtató, hogy ők kapták eddig a legtöbb gólt, számszerűleg hetet! Ami nagyon-nagyon sok. Paprikás meccs lehetett, mert kaptak 7 sárgát, és a jobbhátvédjüket ki is állították. Góljaikat a második félidő elején és végén szerezték. Viszont ismét kaptak gólt mindkét félidő utolsó negyedórájában, akárcsak Debrecenben.

Ez azt is jelenti, hogy vagy fizikálisan vagy mentálisan, de elfáradnak a félidők végére. Mi meg akkor vagyunk elemünkben. Pedig tudjuk jól, hogy milyen játékot játszik Kuttor csapata: szorosan védekeznek, sokat ütköznek, fizikálisan erősek, ugyanakkor nem túl gyorsak és kreatívok. Ha megnézem a többi adatot, mint passzok száma, azok pontossága, párharcok, stb, akkor nem lógnak ki lefelé a mezőnyből. Szerintem a szombati meccsen több kulcspont is lehet. Az első, hogy mikor tudjuk megszerezni az első gólt. Ha korán, és emiatt ki kell jönniük a szorosabb hadrendből, akkor akár egy nagy arányú győzelem is benne lehet a pakliban. Ha viszont csak későn szerzünk gólt, vagy esetleg ők jutnak vezetéshez, akkor nyögvenyelős is lehet. Az biztos, hogy a múlt heti megyei derbi után nem lesz könnyű újból felpörögniük. És nem tudom, hogy mennyire mernek majd odalépni, hisz a múlt heti 8 lap után talán óvatosabbak lesznek. Szintén érdekes lehet, hogy milyen százalékban lőjük be a helyzeteket. Mert az azért látszik, hogy lehet ellenük helyzeteket kialakítani. Mindkét előző meccsen 2-es xG fölé jutott az ellenfél. Ha tartják azt a „jó” szokásukat, hogy a félidők végén kiengednek, akkor azzal is meglehet a meccs számunkra. Ők miben bízhatnak? Az egy szem sztárjukban, Drazsicsban. Nem csak azért mert ő rugdossa a gólokat, de ő adja a kulcspasszokat is, és ő ellene követik el a legtöbb szabálytalanságot is. Ha az ő semlegesítését megoldjuk, akkor kihúztuk a Kövesd méregfogát. Hozzáteszem, hogy mindkét gólját úgy szerezte, hogy a védők felívelték a labdát, a belső védő Lukics felment a támadással és lefejelte Drazsicsnak, aki befejezte az akciót. Tehát, nem szabad hagyni, hogy a védők felíveljék, aztán hogy Lukics fejeljen, és végül, hogy Drazsics kapura forduljon. Ha bármelyik résznél meg tudjuk akasztani a támadásukat, akkor meg lehet a meccs.

Piscitelli remek reflexű kapus, a vonalon képes bravúrokra, de az első gólt egy szöglet után kapták, kb 4 méterről, a harmadik góljukat pedig egy bal oldali beadás után, kb 5 méterről. Piscitelli mindkétszer a vonalon ragadt.

Hajrá Lilák!

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC