nb1.hu

Vitatott bírói ítélet és egy korábbi játékosa döntötte el a ZTE sorsát, várható még változás a keretben!

Sokat futva játszottunk egy jó iramú mérkőzést a horvát bajnokság listavezetőjével, azonban ez kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. Több helyzetünk volt, mint idegenben és szebben is játszottunk, így azt hiszem, elfogultság nélkül állíthatom azt, hogy nem érdemelt vereséget a ZTE.

Szabálytalan gól?
Leginkább azért nem érdemelt vereséget Boér Gábor együttese, mivel az eszékiek véleményem szerint egy lesgóllal szereztek vezetést. Egyébként is nagyon balszerencsés módon került a hálóba a labda Gergényi Bencéről, de vezetőedzőnk is úgy gondolja, hogy érvényteleníteni kellett volna a találatot.

Boér Gábor így vélekedett a mérkőzést követően: „A szerencse is mellettük volt, gondolok itt az öngólra, ami szerintem les volt, de ez mellékes.”

Kapuskérdés
A lehetőségeink megvoltak, azonban az eszéki hálóőr, Marko Malenica – aki korábban játszott a Diósgyőr színeiben is – többször is nagyot tudott hárítani.
A ZTE kapuskérdése pedig továbbra sem dőlt még el, ugyanis a fiatal Senkó Zsombor helyett most Gyurján Márton kapta meg a lehetőséget a bizonyításra, amivel élni is tudott.
Senkó betegség miatt hiányzott a keretből, azonban kijelenthető, hogy jelenleg két olyan kapusunk van, akik nincsenek játékban, mindkettejük számára szükségesek lennének a játékpercek.
Ugyan Gyurján már nem mondható rutintalannak, túl nagy tapasztalata mégsincs tétmérkőzéseken. Ez Senkóról pedig még inkább elmondható, hiszen pályafutása alatt csupán még csak hat felnőtt tétmeccsen lépett pályára.
A szurkolók többsége talán szívesebben látná Gyurján Mártont a kapuban, azt nehezen tartanám elképzelhetőnek, hogy Senkó a kispadra kerül, és ezzel „kiszállnánk” a fiatalszabályból. A ZTE szlogenje a „jövő klubja”, mivel fiatal magyaroknak ad lehetőséget. Ennek ellenére Senkó mellett csak Németh Dániel és Klausz Milán lehet az, akivel teljesíteni lehetne a fiatalszabályt, és megdöbbentő lenne, ha pont mi nem tennénk eleget ennek.

Újabb hiányzók és sérültek
Senkó Zsombor mellett a Kisvárda ellen remekül játszó Mim Gergely is hiányzott a keretből.
Egyik játékos állapotáról sincs egyelőre információ, de remélhetőleg akár már az MTK elleni bajnoki mérkőzésre bevethető állapotban lesznek.
Sokkal inkább aggasztó lehet Meshack helyzete, aki a mérkőzés során szedett össze egy sérülést. Végül a saját lábán hagyta el a játékteret, elképzelhető, hogy nagyobb kihagyás is várhat nigériai szélsőnkre.
Huszti András pedig a mérkőzés lefújását követően terült el, és szorult orvosi kezelésre. Már a mérkőzés hajrájában látszódott rajta a fáradtság, ennek ellenére igazi harcosként ment a labdákért még az utolsó percekben is.

Ismerős arcok büntettek
A kegyelemdöfést két korábban Zalaegerszegen játszó játékos adta meg, ugyanis Grzan passzából Josip Spoljaric talált be, aki nagyon sportszerűen nem ünnepelt a gólszerzését követően.
A mérkőzés legjobbja a Sofascore adatai szerint egyébként pont Sime Grzan lett, aki kitűnően játszott szélsőhátvádként.

Távozhat a házi gólkirály?
Ikoba ugyan veszélyesen játszott és talán újra az őszi formáját láthattuk, góljához mégis nagy szerencsére volt szükség.

A hírek szerint az egyiptomi Al-Ahly élénken érdeklődik iránta, és nem kizárt, hogy megvásárolja az amerikai csatárunkat.
A ZTE azonban nem tud erről, a hírek szerint nem érkezett egyelőre hivatalos ajánlat a leggólerősebb játékosunkért.
Korábban viszont érkezett, méghozzá a dél-koreai Szuvon Bluewingstől, akiknek az ajánlatuk elutasításra került.

Várakozások a jövőre tekintve
4774 nap után rendeztek újra nemzetközi kupameccset Zalaegerszegen, azonban reméljük, a következőre nem kell már ennyit várniuk a zalai szurkolóknak.
A mérkőzésen jól hajrázott a csapat. Amennyiben képesek lesznek a jövőben is így játszani a játékosok, akkor a bajnokságban sem lesz nagy gondja az együttesnek.
A gólszerzéssel viszont még mindig akadnak problémák. A kialakított helyzetek ugyan megvannak, de ezeket nem tudjuk gólra váltani.
Ugyancsak nem néz ki jól a három mérkőzésünkön kialakuló 1-5 -ös gólkülönbség sem, de védelmünk úgy tűnik, hogy nem áll rossz lábakon.

Felröppent a hír, miszerint Nikola Szerafimov visszatérhet Zalaegerszegre, amiről a zte_1920 szurkolói oldal számolt be elsőként. Ezt azonban fenntartásokkal kell kezelni. De a legnagyobb kérdés az lehet, hogy távozik-e valaki a Konferencia-Liga kiesés után, és ha igen akkor kivel pótolják az illetőt? Az átigazolási időszak szeptember 6-ig fog tartani, utána már csak szabadon igazolható játékosok idehozataláról lehetne szó.

Vasárnap, az MTK ellen hazai pályán lehet javítani a rossz kezdésen. A játékosok mellett a szurkolóknak is nagy szükségük lenne a sikerre, azonban nem lesz könnyű dolgunk Demjén Patrikék ellen.

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC