nb1.hu

NK Osijek-ZTE: szlovén segítség és az összeszólalkozás után a pokolra lesz szükség a visszavágón

Az eszéki vendégszektor majdnem megtelt, körülbelül 600 ZTE-szimpatizáns látogatott ki az Európa-konferencialiga-mérkőzésre. Nem volt meglepő a nagy érdeklődés, hiszen 13 év után szerepelhetett ismét nemzetközi találkozón a csapatunk.

Az új stadion és az érkezés

Nagyon elővigyázatosak voltak a ZTE-szurkolókkal a hatóságok, hiszen a buszaik rendőri kíséretet kaptak egészen a stadionig, és a helyszínen is alaposan figyeltek a biztonságra.

A belépés egy nagyon alapos motozás után következett, a hazai szurkolóktól elkülönítve.

Forrás: NK Osijek

Ez volt a második mérkőzés, amit az új Opus Arénában rendeztek meg. Már a stadionhoz érkezve látszott a nagy érdeklődés, később kiderült, hogy 12 ezer szurkoló tekintette meg a helyszínen a találkozót.

A szurkolás

A ZTE egyik szurkolói csoportja, az UZ nem vehetett részt a találkozón – egyéb okok miatt -, azonban próbáltuk őket pótolni hangerőben. Ebben testvércsapatunk, a Nafta Lendava szurkolói is segítettek.

A horvátok szenvedélyesen szurkoltak, de sajnos leginkább a 90. perc utáni győztes gól hozta meg a hangjukat.

Forrás: NK Osijek

Nagy összeszólalkozás alakult ki a horvátok és a magyarok között, alaposan letesztelték a szektorokat elválasztó plexi védőfal.

Bírói döntések

A német játékvezető egy kicsit talán a hazai csapat részére fújt. Meshack és Tajti is olyan események után kaptak sárga lapot, ami a legtöbb bírónál maximum csak figyelmeztetés lett volna. Különösen bosszantó csapatkapitányunk sárgája, hiszen egy hibás bírói döntés utáni reklamáció miatt kapta azt. Leginkább ezért hozhatta le a pályáról biztonságból vezetőedzőnk, Boér Gábor.

Várakozások a visszavágóra

Két dolog biztos: az esélyünk bőven meglesz a továbbjutásra, és szurkolóink mindenáron visszavágást szeretnének látni a ZTE Arénában.

Az első félidőben ugyan kijött a hazaiak minősége, és a szerencse is mellettünk állt abban – gondolva itt a kapufákra -, hogy döntetlen volt a félidő eredménye.

A második játékrészt nagyon jól kezdtük, ha hazai pályán is ilyen teljesítményt nyújtanak játékosaink, akkor nagy bajban lehet egy hét múlva az Osijek.

Szurkolótársaimmal együtt remélhetőleg játékosainknál is égni fog a tűz és mindent megtesznek a továbbjutásért.

A ZTE Aréna vendégszektorába már az összes jegyet megvásárolták a horvátok, akik egészen biztosan nem fognak meleg fogadtatásban részesülni.

Végezetül pedig a ZTE 1920 ultrák által kezelt szurkolói oldal szavaival zárnék: 1 hét múlva a visszavágón poklot kell csinálnunk Zalaegerszegen!

Meg kell töltenünk a ZTE Arénát és tovább kell jutnunk!”

08.03. MINDENKI A STADIONBA!

Forrás: ZTE
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC