nb1.hu

Gerrard, Szoboszlai, Liverpool – és két jó csapat döntetlenje

Sok szurkoló ugyan Steven Gerrardra volt kíváncsi, azonban egy jó iramú mérkőzést és két dinamikusan játszó csapatot láthattak a ZTE Arénába kilátogatók a nemzetközi kupaszereplésre, valamint az NB I-re készülő Zalaegerszeg, illetve a liverpooli klublegenda által irányított szaúdi csapat, az Al-Ettifak részvételével.

Az Union Berlin elleni mérkőzéstől kicsit eltért ez a találkozó – ezúttal sokkal inkább teret kaptak olyan játékosok, akiknek eddig kevesebb játékperc jutott.

Kezdőként tért vissza sérüléséből Zoran Lesjak, Mim Gergely pedig csereként kapott lehetőséget Boér Gábor vezetőedzőtől. Csóka Dániel viszont még mindig csak a lelátóról követte az eseményeket, és sajnos Mocsi Attila is csatlakozott hozzá. Védelmünk két oszlopos tagja remélhetőleg már játszhat az Eszék ellen, hiszen mondani sem kell, nagy szükség lenne rájuk az első tétmeccsen.

Ugyan kényszerből, de Kovács Barnabás hiba nélkül megoldotta a középhátvéd posztot, nem kizárható hogy a szezon folyamán inkább itt számol vele vezetőedzőnk, ha már az élet így hozta.

Külön kiemelném a szaúdi csapat hetesét – aki egyben csapatkapitány is volt ezen a napon -, Mohammed al-Kuvajkibit. Ő hatalmas veszélyt jelentett kapunkra. Azonban nem csak Steven Gerrard, hanem Boér Gábor jobbszélsője is jó meccset zárt. Meshack góllal és rendkívül jó játékkal vette ki részét az egy-egyes döntetlenből. Egy nagyon jól eltalált lövésből szerzett gólt, és 45 percen keresztül , amíg a pályán volt, nagy kedvvel játszott. A nigériai szélső pótolhatatlannak tűnik jelenleg, kirobbanthatatlan a kezdőnkből. A félidőben azonban már megkapta a jól megérdemelt pihenőjét, és a lelátón fogadta a gratulációkat – tőlem is. Ha már a lelátó: Gerrard tiszteletére sok Liverpool-mezes szurkoló jelent meg a ZTE Arénában, közülük nem egy Szoboszlai feliratú 8-asban feszített.

fotó: Facebook/Ettifaq Club

Az Al-Ettifak a látottak alapján egy taktikailag nagyon jól felkészített csapat benyomását keltette. A liverpooli legenda mellett 8 stábtag foglalt helyet a kispadon, akik együtt éltek a játékkal, és ha kellett, akkor hevesen reklamáltak egy faultot követően. Leginkább Huszti Andrásnak szerettek volna egy piros lapot, egy összeakaszkodás után. Érzésem szerint a vendégjátékos egy kicsit eltúlozta az esetet, nem tűnt durvának a kontakt.

Összességében csapatunk új taktikai elemekkel tudta le főpróbát, és rajtra készen várhatjuk az Eszék elleni Konferencia-Liga-találkozót. Az ultrák által indított szurkolói buszok megteltek, várhatóan a rendelkezésre álló 700 férőhelyes vendégszektor megtelik.

Felkészülési mérkőzés
ZTE-Al-Ettifak 1-1 (1-1)
ZTE: Gyurján (Senkó) – Lesjak (Huszti A.), Kovács B., Szafronov (Csóka Dominik), Bedi (Gergényi) – Soltész (Szendrei N.), Szankovics (Tajti) – Ubochioma (Milovanovics), Sabján Máté (Klausz), Szalay Sz. (Mim) – Ikoba (Németh D.)
Gólok: Meshack (14.) illetve Quaison (19. – büntetőből)

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC