nb1.hu

Eddig így látták az edzők az NB 27. fordulóját

Magyarország – Jarni, Mészöly, Miriuta, Artner, Rossi és a többiek.

Nem volt izgalmaktól mentes eddig az OTP Bank Liga 27. fordulója. Az MTK a sikerével beérte és a több győzelmének köszönhetően megelőzte a ma pályára lépő Ferencvárost, az Újpest négyet hintett a Nyíregyházának, a Dunaújváros ziccerek sorozatát elhibázva ikszelt a Diósgyőrrel, a Honvéd fontos pontokkal gazdagodott a kiesés elkerüléséért folytatott harcban, míg a Pápa és a Haladás a vereségével nagyon nehéz helyzetbe került. De hogy látták a vezetőedzők az összecsapásokat? Íme:

 

OTP Bank Liga, 27. forduló:

péntek:

 

MTK Budapest-Puskás Akadémia 1-0

 

Garami József (MTK): – Változatos meccs volt. Az első félidőben sok helyzetet dolgozott ki mindkét csapat. Mi és a Puskás Akadémia is győzelemre játszott. Nekünk sikerült megszerezni a vezetést, amelyet követően az ellenfél harcolt az egyenlítésért, mi pedig a második találatért, de újabb találat már nem esett. Örülök neki, hogy sikerült nyernünk, ez a siker biztonságot adhat a dobogóért folytatott harcban, illetve a nemzetközi kupaindulást jelentően.

 

Benczés Miklós (PAFC): – Az első félidőben a helyzetek számában felvettük a versenyt az MTK-val, de az ellenfelünknek voltak nagyobb lehetőségei, így megérdemelten nyert összességében. A bekapott gólt követően szerkezetet váltottunk, öt támadóval álltunk fel, de nagy ziccert nem sikerült kialakítanunk.

 

 Nyíregyháza Spartacus-Újpest FC 2-4

 

Mátyus János (Nyíregyháza): – Beszélhetnék sok mindenről. Arról, mi történt a múlt héten, Újpesten, a pályán, és arról, mi volt ma a pályán. Mivel nem vagyok a magyar foci reformere, ezért gratulálok az Újpestnek és a csapatomnak is. Mindent elmondta, hogy a közönség fennhangon éltette a csapatomat a lefújás után.

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): – Nagyon elégedett vagyok, kihozták a fiúk magukból a maximumot. Meg voltak a helyzetek, sikerült gólokat is szereznünk. Harmadik gól után nagy nyomást helyezett ránk a Nyíregyháza, de a negyedik találatunk után már könnyebb dolgunk volt. Gratulálok a csapatomnak!

 

szombat:

 

Dunaújváros PASE-Diósgyőri VTK 0-0

 

Vitelki Zoltán (DVTK): – Védekezésben nagyot nyújtottunk, megoldottuk a feladatunkat. Amik adódtak lehetőségek, azokat ha el tudjuk lőni, akkor jobb eredmény is születhetett volna. Ilyen helyzetben lévő csapatnál, mint a Dunaújváros, normális, hogy ennyire akartak. Igazságos eredménynek gondolom a döntetlent. Sajnálatos a sérülés (Szalai Vilmos orrcsonttörése, – a szerk.), de ez egy profi világ, sokan várnak a lehetőségre, így meg kell oldanunk a kiesését.

 

Artner Tamás (DPASE): – A mai meccsen csak a gól hiányzott. Ha hat-hét nullra nyerünk, akkor sem szólhatott volna semmit a Diósgyőr. Remélem, nem ez a két pont fog hiányozni a végén. Zoli (Böőr Zoltán, – a szerk.) játékából is a gól hiányzott, három-négy ziccert is hibázott, de nem csak ő, hanem például Jakab vagy éppen Grubjesics is. Bődületes, mennyi helyzetet hagytunk ki a második félidőben, sajnálom, hogy nem sikerült nyerni. Jó formában vagyunk, így ha belőjük a lehetőségeinket, akkor megoldjuk a hátralévő időben a feladatainkat.

 

Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 2-0

 

Marco Rossi (Honvéd): – Végig koncentráltan futballoztunk, annak ellenére is, hogy elöl voltak hibák a befejezéseknél. Mindent megtett a csapat a három pontért, amire nagyon nagy szükségünk volt. Nem éreztem azt a szünetben, hogy nyertünk volna, mert akadtak hibáink, például a meg nem adott gólnál, de szerencsére ezekért nem fizettünk nagy árat. A győzelemmel javultak az esélyeink a kiesés elleni harcban.

 

Bekő Balázs (Kecskemét): – Nem lehet sok mindent mondani, nem a mi meccsünk volt. Az első félidőben érzelmek nélkül játszottunk, kicsit olyan érzésem volt, hogy valami elveszett a bemelegítés és a kezdés között. Olyan hibákat követtünk el, amit a hazaiak ki is használtak. A második félidő kicsit jobb volt, nagyjából látszott, mit tudunk, de ez többre nem volt elég. Ma fejben, koncentrációban éreztem gyengébbnek a csapatot, de ezek is mi vagyunk. Jobb volt ma a Honvéd, ezt el kell ismerni, gratulálok nekik!

 

(forrás: honvedfc.hu)

 

Győri ETO FC – Szombathelyi-Swietelsky Haladás 3-2

 

Mészöly Géza (Haladás): – Nagyon sajnálom a csapatot, mert nagyot produkált a mai estén. Védekezésben sajnos nagy hibákat követtünk el, ezeket pedig kegyetlenül kihasználta a Győr. 1-1-es állásnál mi szerezhettük volna meg a vezetést, ez nem sikerült, ráadásul mindkét félidő elején gólt kaptunk. Az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta az ETO, amely nagyszerű csapat, így sokat elmond, hogy sikerült felülmúlni, de sajnos a gólhelyzeteket nem használtuk ki.  

 

Miriuta László (Győr): – Csak gratulálni tudok a csapatomnak. Az egyik szemem most nevet, a másik viszont sír, mert itt a vége. Megint el kell mondanom, hogy nagyon sajnálom a szurkolókat. Nagyszerű mérkőzést játszottunk, mindkét oldalon sok lehetőség adódott. Összességében megérdemelten nyertünk. Nem egyszerű a helyzet, van még három meccs, viszont ez már nem edzői, hanem pedagógiai feladat lesz.

 

Lombard Pápa Termál FC – PMFC-Matias 0-2

 

Kovács László (Pápa): – Ma nem volt kényelmes a Lombard Pápa kispadja, ez biztos. Az első pillanattól kezdve lassan, körülményesen játszottunk, hiányzott a csapatomból a kreativitás. Ez sajnos az egész mérkőzésre igaz volt. Azonban a legjobban az fájt, hogy a játékosaimon nem láttam azt a tüzet, ami a Haladás és a Diósgyőr ellen megvolt. Nyilván ezt lehetne magyarázni különböző okokkal… Úgy érzem, jó néhány játékos fejben már nagyon messze van Pápától.

 

Robert Jarni (Pécs): – Idegesen kezdtük a mérkőzést és az első félidőban túl lassan játszottunk. A második játékrészben már több tűz és akarat volt a játékunkban, amit sikerült felgyorsítanunk. Ismét bebizonyosodott, hogy vannak minőségi játékosaink, akik el tudnak dönteni egy meccset.

 

(forrás:papa-ma.hu)

 

Itt megtekinthetik az eddigi gólokat!

 

Itt pedig, hogy milyen élő közvetítések lesznek ma a honlapunkon!

 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC