nb1.hu

Élő közvetítés a Paks-Bp. Honvéd mérkőzésről

Paks – Nem bírtak egymással a csapatok.

A nemzetközi kupaszereplésre még mindig esélyes Paks az elmúlt hetekben egyre inkább magára találó Honvédot fogadja az OTP Bank Liga 26. fordulójának nyitó összecsapásán.

 

A Honvédnál érdekes helyzetet teremt, hogy Marco Rossi nem ülhet majd le a kispadra (tegnap ismét elővették az ügyét), viszont bíznak Youla újabb (csoda)góljában, aki elmondta, be kell bizonyítanunk, hogy előrébb van a helyünk a tabellán, míg Csertői Aurél, a tolnaiak edzője, agresszív, kemény, harcias, olasz védjegyekkel rendelkező ellenfélre számít.

 

(fotó:paksifc.hu)

 

Élő beszámoló:

 

1. perc: Andó-Szabó Sándor sípjelére vette kezdetét a mérkőzés. A Budapest Honvéd piros-feketében, míg a Paks tiszta fehérben lépett pályára. A találkozót kevés néző előtt a hazai csapat kezdte. Még ízlelgetik egymást a csapatok, komolyabb helyzet nem alakult ki, a Honvéd már két szögleten van túl, nem sok sikerrel.

 

12. perc: megvan a mérkőzés első sárga lapja, amelyet Youla kapott könyöklésért.

 

14. perc:  egy jobb oldali szögletet követően Gévay érkezett a hosszún, aki elől az utolsó pillanatban tudott fejjel menteni Baráth.

 

20. perc: egyelőre nagyon sok az eladott labda, mindkét csapat sok hibával játszik, így nem igazán alakul ki folyamatos játék.

 

27. perc: Haraszti támadta le Botkát, majd rosszul lépett, így lenn maradt a földön, ápolni kellett, de tudja folytatni a játékot.

 

30.perc: Baráth keménykedett Harasztival, a hátulról történő belépésért sárga lapot kapott. Ugyanebben a percben a balról visszagurított labdát Kecskés tüzelte kapura 24 méterről, Kemenes csak figyelte a labdát, amely a szerencséjére centikkel a jobb kapufa mellett suhant el.

 

33. perc: Baráth és Kulcsár fejelt össze, a paksi játékost ápolni kell az eset után. Holender szépen fordult be a tizenhatoson belülre, de a lapos lövése gyengére sikerült, így Molnár könnyedén tudott védeni. Közben Kulcsár visszatért a pályára.

 

39. perc: Holender végzett el a bal oldalról, mintegy 24 méterről szabadrúgást, de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. A Paks előtt is lehetőség adódhatott volna, de Szabó János bal oldali beadása lecsúszott, így nem találta meg a középen érkező Balázs Zsoltot.

 

42. perc: Prosser eladott labdáját követően Ignjatovics követett el taktikai szabálytalanságot, amiért ő is besárgult.

 

45. perc: Véget ért az első félidő, amely nem hozott túl sok helyzetet.

 

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A Paks visszahúzódott a játékrész elején a saját kapuja elé.

 

50. perc: Prosser ment el a bal oldalon, majd a bal oldalról, kiszorított szögből lőtt 13 méterről, a lapos próbálkozást könnyedén fogta Molnár.

 

53. perc: Kemenes rossz kijövetele után szögletre mentett a Honvéd, a sarokrúgás után Balázs csúsztatott a röviden, épp a kapus kezébe.

 

54. perc: Kettős csere a Honvédnál: Youla helyére Punosevac érkezett, míg Godoyt Csábi váltotta.

 

60. perc: Holender ívelt középre lágyan a tizenhatos bal sarkáról, de a hosszún érkező Prosser fölött elszállt a labda.

 

68. perc: Egyértelműen a Honvéd irányítja a játékot, de az utolsó passzokba mindig hibák csúsznak, így komolyabb helyzetet nem tud kialakítani a kispesti csapat.

 

70. perc: Kettős csere a hazai oldalon is. Kecskés Tamást Hahn János váltotta, míg Haraszti Zsolt helyére Simon András érkezett.

 

74. perc: Gévay állt be Gazdag elé, amiért sárga lapot kapott. Utóbbit ápolni kellett, de már rendben van.

 

80. perc: Holender ment el a bal oldalon, szépen adott középre, de a beadását az utolsó pillanatban menteni tudták Punosevac elől.

 

81. perc: Tamási Zsolt helyére Vági András állt be.

 

84. perc: Ihrig-Farkas érkezett Prosser helyére a Budapest Honvéd csapatánál.

 

90. perc: Egyik csapat sem tud helyzetet kidolgozni.

 

92. perc: Véget ért a mérkőzés, amely nem hozott emlékezetes játékot.

 

OTP Bank Liga, 26. forduló

Paks-Bp. Honvéd 0-0
 

Sárga lap: Gévay (74.), ill. Youla (12.), Baráth (30.), Ignjatovics (42.)

Paks, péntek, 19.00

Játékvezető: Andó-Szabó Sándor

 

Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Bartha, Bertus, Kecskés (Hahn 70.), Tamási (vági 81.), Haraszti (Simon A. 70.) – Balázs Zs.

Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovics, Elez, Baráth – Nagy G., Godoy (Csábi 54.), Gazdag – Prosser (Ihrig-Farkas 84.), Youla (Punosevac 54.), Holender

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC